Sefa TVR, chemata in Parlament sa explice de ce Ciolos a fost refuzat, iar Ponta difuzat desi era candidat

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 10:40
7844 citiri
Sefa TVR, chemata in Parlament sa explice de ce Ciolos a fost refuzat, iar Ponta difuzat desi era candidat
Foto: Arhiva Ziare.com

Scandalul iscat in urma refuzului TVR de a difuza un interviu cu Dacian Ciolos pentru emisiunea "Viata satului" continua.

Sefa TVR, Irina Radu, este trasa la raspundere de unul dintre membrii Consiliul de Administratie, Radu Carp, care ii cere intr-o scrisoare deschisa sa spuna de ce interviul cu Ciolos a fost blocat, in timp ce, in 2014, in cadrul aceleiasi emisiuni a aparut premierul de atunci Victor Ponta, desi era candidat la alegerile prezidentiale. Mai mult, Irina Radu va veni luni in Parlament pentru a da explicatii pe acest subiect.

"La emisiunea Viata satului, inregistrarea unui interviu cu primul - ministru Dacian Ciolos nu a mai fost difuzata. Motivarea este total falsa, aceea ca domnul Ciolos se supune unui regim special de aparitii radio-tv, din moment ce participa la campania electorala.

In realitate, domnul Ciolos nu candideaza la alegerile parlamentare, imaginea sa fiind folosita de anumite partide care sprijina actuala guvernare si doresc ca mandatul acestuia de prim - ministru sa continue si ulterior acestor alegeri", a scris Carp.

Acesta a precizat ca decizia TVR este cu atat mai surprinzatoare cu cat acest interviu a fost realizat, dar nu si difuzat.

"TVR, inainte de momentul realizarii interviului, de ce nu a oferit aceeasi motivatie ca si cea oferita astazi (duminica - n.red.), pe canale neoficiale? Ce anume s-a intamplat intre realizarea interviului si momentul la care ar fi trebuit difuzat? Va adresez oficial intrebarea daca ati stiut sau ati luat parte la luarea deciziei de a nu difuza acest interviu", a i-a transmis Carp directorului general al TVR.

Acesta a facut o comparatie intre situatia actuala si una similara in care a fost implicat fostul premier Victor Ponta.

"In 2014, realizatorii aceleiasi emisiuni Viata satului il invitau pe primul - ministru de atunci, Victor Ponta, ceea ce a provocat dezaprobarea generala, in contextul in care acesta era candidat la alegerile prezidentiale. In 2014 un premier candidat participa la o emisiune la care in 2016 i se interzice unui alt premier care nu este candidat sa participe. Exista vreo logica editoriala care sa explice cele doua decizii?", a notat Carp.

In calitate de membru al CA TVR, Radu Carp solicita oficial ca toate circumstantele care au dus la nedifuzarea emisiunii sa fie lamurite de Comisia de Etica a TVR pentru a identifica persoanele care se fac vinovate de acest grav incident.

"Totodata, solicit urgentarea procedurii de evaluare a managerilor care este blocata de mai bine de un an de cand va aflati la conducerea TVR. Consider ca o evaluare obiectiva a managerilor ar fi dus la eliminarea posibilitatilor de luare a unor decizii arbitrare, precum cea care a dus la nedifuzarea unui interviu cu primul - ministru, in aceasta calitate si in cea de fost comisar european pentru agricultura a carui expertiza in acest domeniu nu poate fi contestata", a incheiat acesta.

Amintim ca TVR a refuzat sa difuzeze un interviu cu Dacian Ciolos pentru emisiunea "Viata satului" de duminica aceasta, pe motiv ca a inceput campania electorala si ca premierul este imaginea unuia dintre partidele politice. Interviul fusese realizat miercuri.

Liberalii au cerut audierea sefei TVR in comisiile de Cultura din Parlament, astfel ca Irina Radu va veni luni sa explice cum s-a ajuns la aceasta situatie.

Vezi si cum a comentat Alina Gorghiu "cenzura din TVR": Am senzatia ca nu scriu despre Romania, ci despre Turcia sau Rusia

A.G.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Irina Radu emisiune Ciolos, #TVR emisiune Ciolos, #TVR emisiune invitat Ciolos , #premier