Tariceanu il cheama pe Ciolos la raport: Ce a gresit in scandalul dezinfectantilor

Miercuri, 11 Mai 2016, ora 20:13
3143 citiri
Tariceanu il cheama pe Ciolos la raport: Ce a gresit in scandalul dezinfectantilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, ca premierul Dacian Ciolos trebuia sa constituie o celula de criza in urma scandalului privind dezinfectantii din spitale si a anuntat ca se va consulta cu colegii senatori pentru a-l chema cat mai repede pe Dacian Ciolos in Senat ca sa prezinte masurile luate in acest caz.

"Vad de o buna bucata de vreme balbaieli repetate, acum, in momentul in care vorbim de aceasta problema a substantelor de dezinfectie din spitale. Constat ca ministrul a fost in mod clar depasit, dar vedem ca premierul a luat el decizia sa se ocupe personal de aceasta problema.

Probabil Ciolos considera ca un lucru, ca sa fie bine facut, trebuie sa il faci tu cu mana ta. Este o abordare, dar nu cred ca e cea potrivita pentru ca nu cred ca premierul este specialist si in sanatate", a spus Tariceanu, citat de News.ro.

Planul lui Ciolos la Ministerul Sanatatii, in scandalul dezinfectantilor: Testeaza tot si modifica legi (Video)

Copresedintele ALDE a precizat ca este surprins ca Dacian Ciolos nu a luat decizia sa constituie o celula de criza de la inceputul scandalului Hexi Pharma, care sa analizeze cauzele fenomenului si sa vina cu un set de propuneri.

"Ii sugerez premierului, pentru ca nu e tarziu sa faca acest lucru nici acum, sa faca aceasta celula de criza", a spus Tariceanu, adaugand ca o celula de criza trebuie sa fie compusa din oamenii din minister, specialisti in domeniu, precum Strainu Cercel, dar si alti profesori din marile centre universitare.

Potrivit lui Calin Popescu Tariceanu, premierul trebuia sa verifice doua lucruri simple: daca dezinfectantii aveau concentratia de pe ambalaj si sa spuna daca, la concentratia la care erau substantele, nu are efect de dezinfectare sau are.

Scandalul dezinfectantilor, primele rezultate oficiale: Substante diluate de aproape 10 ori

Scandalul dezinfectantilor: Hexi Pharma cere scuze medicilor si pacientilor si vrea gasirea vinovatilor

Tariceanu a mai spus ca increderea cetatenilor in sistemul de sanatate se prabuseste si acesta este un lucru foarte grav, pentru ca sistemul public asigura intr-o proportie covarsitoare serviciile de sanatate pentru populatia Romaniei.

"In calitate de senator si presedinte al Senatului, voi discuta cu colegii de la Senat si o sa le propun ca, in cel mai scurt timp, premierul sa vina sa prezinte masurile intreprinse", a anuntat Calin Popescu Tariceanu.

El a mai aratat ca premierul ar trebui sa iasa sa prezinte rezultatele preliminare ale anchetei pentru ca altfel situatia se va deteriora de la o zi la alta.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Tariceanu Ciolos Senat, #Tariceanu Ciolos dezinfectanti , #premier
Comentarii