Dacian Ciolos va vizita Scotia, la invitatia Partidului National Scotian

Sambata, 12 Decembrie 2009, ora 11:03
1480 citiri
Dacian Ciolos va vizita Scotia, la invitatia Partidului National Scotian

Comisarul desemnat pentru agricultura, Dacian Ciolos, a acceptat invitatia adresata de europarlamentarul Partidului National Scotian Alyn Smith de a vizita Scotia pentru a vedea personal in ce masura agricultura de aici difera de restul Regatului Unit al Marii Britanii.

Fostul ministru roman al Agriculturii a avut o intalnire cu europarlamentarul scotian, care este membru in comisia pentru agricultura a Parlamentului European ce il va audia pe Ciolos in ianuarie, informeaza Farmers Guardian.

Cei doi au discutat despre propunerile lui Smith privitoare la agricultura, dar si despre politica din Scotia si mai ales despre cum Scotia este in pozitia oarecum paradoxala de a avea aproape intreaga responsabilitate in ceea ce priveste agricultura, desi este reprezentanta de Londra la consiliile ministeriale de la Bruxelles, adesea avand o atitudine diferita in privinta chestiunilor europene.

Intr-o declaratie facuta dupa intalnirea cu Dacian Ciolos, Alyn Smith a spus ca a fost impresionat de deschiderea si disponibilitatea de a asculta manifestate de comisarul propus pentru agricultura.

"In mod clar nu vom fi tot timpul de acord, dar am avut o relatie constructiva cu Mariann Fischer-Boel (actualul comisar pentru agricultura, reprezentand Danemarca - n.r.), simt ca vom continua in acest fel si cu succesorul ei", a declarat Smith.

Politicienii, sindicatele fermierilor, dar si presa din Scotia au salutat nominalizarea lui Ciolos la agricultura. Dacian Ciolos va scrie istorie, daca Parlamentul European il va confirma in functie, devenind nu numai cel mai tanar comisar numit vreodata in fruntea agriculturii europene, dar si primul est-european, a scris presa din Scotia.

Secretarul pentru afaceri rurale din cabinetul scotian, Richard Lochhead, a spus ca este nerabdator sa lucreze cu Ciolos si spera ca romanul sa viziteze Scotia pentru "a intelege nevoia pentru o politica agricola europeana care sa reflecte unicitatea circumstantelor" din acest teritoriu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dacian Ciolos Scotia, #comisar Agricultura Ciolos, #Ciolos agricultura Scotia , #stiri Dacian Ciolos