Ciolos: UE incearca sa previna scaderea pretului la carnea de porc

Duminica, 23 Ianuarie 2011, ora 10:57
2345 citiri
Ciolos: UE incearca sa previna scaderea pretului la carnea de porc
Foto: Arhiva

Uniunea Europeana va face stocuri de carne de porc in efortul de a-i contracara pretul in scadere dupa scandalul contaminarii cu dioxina din Germania, a declarat sambata la Berlin comisarul pentru agricultura Dacian Ciolos.

Vanzarile de carne de porc in Germania, cea mai mare piata din Europa, au scazut vertiginos dupa alerta contaminarii cu dioxina de luna aceasta. In consecinta, preturile la carnea de porc germana au scazut cu 25%, pana la 1,12 euro pe kilogram la producator.

"Trebuie sa incercam sa prevenim o scadere drastica a pretului. UE este gata sa adopte masurile care ii stau in putinta", a declarat Ciolos la un forum cu oficiali din intreaga lume din domeniul agriculturii. Bruxelles-ul va oferi stimulente financiare fermierilor care vor face stocuri de carne de porc, depozitate in conditii potrivite, pe care le vor vinde cand preturile isi vor reveni, a explicat Ciolos, adaugand ca un anunt oficial in acest sens va fi facut in curand de Comisie.

Comisarul a promis ca va ridica aceasta problema la consiliul ministrilor agriculturii care va avea loc luni.

Mii de germani au demonstrat sambata la Berlin, in apropierea locului unde are loc forumul Saptamana Verde, impotriva a ceea ce ei numesc "agricultura industrializata". Circa 50 de fermieri care practica agricultura organica au venit cu tractoarele la Berlin pentru a denunta metodele comerciale de a face agricultura si recoltele modificate genetic.

Cu toate acestea, un studiu publicat vineri arata ca majoritatea germanilor sunt mai preocupati de pretul alimentelor, trei sferturi dintre cei chestionati fiind de acord cu introducerea progresului tehnologic in agricultura conventionala pentru a mentine scazut pretul alimentelor. Numai 21% dintre intervievati au insistat asupra metodelor organice de productie agricola.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Ciolos Dacian UE, #Ciolos UE carne porc , #Uniunea Europeana
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
@ Tov. Comisar pentru agricultura Dacian Ciolos ....si nu le-ati spus ca la noi...