Doua prime doamne din politica romaneasca, pe lista scurta pentru premii la Bruxelles

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 11:32
5138 citiri
Doua prime doamne din politica romaneasca, pe lista scurta pentru premii la Bruxelles
Foto: site oficial Daciana Sarbu

Daciana Sarbu, europarlamentar PSD si sotia premierului Victor Ponta, si Adina Valean, europarlamentar PNL si sotia lui Crin Antonscu, se afla pe lista celor nominalizati la Gala Premiilor Parlamentului European 2015, care va avea loc la 18 martie, la Bruxelles.

Daciana Sarbu este nominalizata la categoria "Sanatate", alaturi de un europarlamentar din Slovenia si unul din Belgia, iar Adina Valean concureaza la categoria "Energie", alaturi de un europarlamentar ceh si altul din Lituania, conform MEP 2015 Awards.

Catalin Ivan, Cristian Busoi si Daciana Sarbu, eurodeputatii romani cu cele mai multe absente la vot

De asemenea, au mai fost nominalizati Viorica Dancila (PSD) la categoria "Agricultura" si Victor Negrescu (PSD) la categoria "Agenda Digitala".

Premiile sunt acordate anual de publicatia The Parliament Magazine, care monitorizeaza activitatea celor mai activi si eficienti europarlamentari pe fiecare domeniu de activitate, iar castigatorul este desemnat prin votul europarlamentarilor.

In 2012, Monica Macovei (PDL) a castigat pentru prima oara acest premiu pentru Romania, la categoria "Justitie si Libertati civile".

The Parliament Magazine a argumentat atunci ca, in calitate de ministru al Justitiei in Romania (2004-2007), Monica Macovei "si-a facut o misiune din reformarea sistemului juridic din Romania", iar ca europarlamentar, in calitate de membru al Comisiei de libertati civile, justitie si afaceri interne, a extins lupta din domeniul anticoruptiei, al transparentei si libertatilor civile la nivelul intregii Uniuni Europene.

Monica Macovei a castigat premiul The Parliament Magazine

De asemenea, Petru Luhan (PDL) a castigat premiul la editia MEP Awards 2013, la categoria "Sanatate".

Luhan a fost nominalizat "pentru activitatea sa in cresterea gradului de constientizare asupra sclerozei multiple, in calitate de initiator al unei declaratii scrise care a avut drept scop ameliorarea cercetarii si asigurarea accesului egal la tratament" si elogiat pentru "entuziasmul sau considerabil" in mediatizarea problemelor legate de cancerul de colon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Daciana Sarbu premiu Parliament Magazine, #Daciana Valean premiu Parlamentul European , #europarlamentar
Comentarii
Poza cristoiu
cristoiu
rank 5