Consultatii oftalmologice gratuite de la Daciana Sarbu in campanie. Firma, vechi client al partidelor

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 17:01
9302 citiri
Consultatii oftalmologice gratuite de la Daciana Sarbu in campanie. Firma, vechi client al partidelor
Foto: pressalert.ro

Daciana Sarbu, sotia premierului si candidat la alegerile europarlamentare pe lista PSD, asigura gratuit, in zilele urmatoare, consultatii oftalmologice si masurarea tensiunii arteriale la sediul PSD Sibiu, in parteneriat cu firma Lent Optik.

Conform anuntului publicat si in presa locala, controlul medical va fi efectuat de specialisti din Bucuresti cu aparatura de ultima generatie, informeaza Monitorul de Medias.

Mai mult, alegatorii vor putea si sa isi achizitioneze ochelari in doua rate. Consultatiile au loc la sediul PSD Sibiu, de vineri pana luni, intre orele 09:30-17:00.

Pe afis se precizeaza explicit ca evenimentul este organizat de PSD Sibiu impreuna cu "Doamna Daciana Sarbu, candidat la Parlamentul European".

Mai mult, consultatii similare au loc si in municipiul Targu Jiu, unde premierul Victor Ponta, sotul Dacianei Sarbu, a fost ales deputat in colegiul 6. Astfel, scarile de bloc din Targu Jiu au fost umplute cu afise prin care PSD Gorj ii invita pe cetateni la sediul partidului pentru consultatii gratuite la ochi asigurate tot de firma Lent Optik chiar in primele zile ale campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, mai exact in perioada 24-30 aprilie, relateaza Pandurul.

Campania electorala pentru alegerile europarlamentare incepe la ora 00.00 in ziua de 25 aprilie, a informat, joi, Biroul Electoral Central.

Legea 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European prevede la art 58 urmatoarele:

(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze ori sa nu voteze o anumita lista de candidati sau un anumit candidat independent, precum si primirea acestora de catre alegator, in acelasi scop, constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

(2) Tentativa se pedepseste.

(3) Nu intra in categoria bunurilor prevazute la alin. (1) bunurile cu valoare simbolica, inscriptionate cu insemnele partidului respectiv.

Lent Optik, vechi client al partidelor

Nu este prima oara cand firma Lent Optik organizeaza astfel de evenimente controversate in parteneriat cu PSD.

"Pesedistii valceni, in parteneriat cu firma Lent Optik, le ofera ramnicenilor, incepand de luni, 29 iulie a.c., consultatii optometrice gratuite. Oferta PSD ramane valabila pana pe data de 3 august, iar cei interesati sunt asteptati zilnic, intre orele 9.00 si 18.00, la sediul organizatiei", informa anul trecut Realitatea Valceana.

De asemenea, in perioada 28 februarie-6 martie 2014, in judetul Vrancea s-a desfasurat campania social democratilor vranceni - "Din grija pentru ochii tai", demarata si sustinuta de presedintele Marian Oprisan si organizatia PSD Vrancea. Peste o mie de persoane au venit la sediul PSD Vrancea pentru a beneficia de un consult oftalmologic gratuit, in special pensionari.

"Majoritatea persoanelor vin cu ochelari achizitionati din comert, de la piata, iar noi incercam sa le redam acuitatea vizuala pe care au pierdut-o intre timp", a declarat atunci unul dintre optometristi pentru Monitorul de Vrancea.

De asemenea, in urma cu doua luni, cutiile postale din Galati au fost umplute cu pliante prin care oamenii erau invitati de PSD Galati sa isi testeze gratuit vederea la cele doua sedii ale partidului, actiunea fiind in colaborare cu aceeasi firma Lent Optik din Bucuresti, scrie Adevarul.

PDL Galati a contestat aceasta initiativa si a amenintat ca face plangere la Directia de Sanatate Publica din judet. In replica, purtatorul de cuvant al PSD Galati a declarat ca actiunea este deja la a doua editie, prima fiind organizata la sfarsitul anului 2013, iar "faptul ca galatenii au considerat drept benefice aceste controale ale acuitatii vizuale si au solicitat reluarea acestora in scurt timp, a stat la baza organizarii unui nou ciclu de verificari gratuite ale sanatatii", actiunea neavand deloc un caracter electoral.

Dar si PDL a organizat numeroase astfel de campanii in tara impreuna cu firma Lent Optik.

De exemplu, in luna octombrie peste 400 de persoane s-au prezentat la sediul PDL din Cugir la consultul medical oftamologic gratuit, organizat aceeasi firma in colaborare cu filiala locala a PDL, 120 dintre acestea solicitand ochelari de vedere, pentru care au beneficiat de o reducere de 16%, informeaza cugirinfo.ro.

La fel, in luna noiembrie organizatia de femei PDL Baia Mare in colaborare cu Lent Optik Bucuresti a organizat astfel de consultatii oftalmologice gratuite in Baia Mare, dar si in localitati din apropiere - Baia Sprie, Cavnic, Viseu de Sus, Viseu de Jos si Sighetu Marmatiei - consultatiile avand loc la sediile PDL sau la casele de cultura locale, scrie ziaremm.ro.

Actiuni similare au avut loc si in judetul Suceava, la Suceava, Radauti, Falticeni, Siret, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei, informeaza Suceava News.

O astfel de campanie organizata de PDL Salaj in luna decembrie s-a soldat cu proteste ale oftalmologilor si optometricienilor din Zalau, dupa cum a relatat Adevarul.

Acestia au trimis note de protest la mai multe institutii, si chiar s-au adunat in fata sediului PDL, revoltati ca firme din alte judete vin in Salaj cu optica mobila si ii "pacalesc" pe oameni cu oferte mincinoase, pentru ca, desi ofera consultatii gratuite, ei isi recupereaza banii din pretul mult mai mare fixat pentru lentilele pe care le prescriu si le vand pacientilor. Mai mult, ei spun ca firmele respective nu vin in Salaj cu oftalmologi si ca persoanele care ofera consultatiile, nefiind medici, pot face mai mult rau decat bine pacientilor.

In replica, organizatia de femei a PDL Salaj a spus ca specialistii "s-au speriat de concurenta".

PNL s-a suparat ca i s-a furat ideea

Nici PNL nu a scapat din vedere aceasta posibilitate de a castiga increderea alegatorilor. Jurnalistii de la abnews.ro scriau in octombrie anul trecut, sub titlul "Partidele din Alba se ocupa de actiuni oculiste", ca organizatia de tineret a PNL Alba Iulia i-a invitat sa participe la o tombola in care puteau castiga ochelari noi, dar de la firma Creativ Optic, "pe cheltuiala celor de la TNL".

A doua zi, in aceeasi cladire PDL organiza tot o consultatie oftalmologica gratuita, dar cu ajutorul firmei Lent Optik, ceea ce i-a facut pe tinerii liberali sa ii acuze pe adversarii politici ca le-au furat ideea.

Senatorul PDL de Alba Alexandru Peres a declarat atunci ca "ei, cei de la firma Lent Optik, au venit la oamenii din partid si au intrebat de oportunitatea unei astfel de actiuni, iar cei de la PDL le-au pus la dispozitie sediul".

In 2012, primarul PDL din localitatea gorjeana Farcasesti, Danut Balu, si sapte consilieri locali au fost pusi sub urmarire penala, printre altele si pentru ca ca a invitat localnicii la astfel de consultatii oftalmologice gratuite, in baza unui parteneriat dintre primarie si firma privata, informeaza scandaldegorj.ro.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Daciana Sarbu control oftalmologic, #PSD control Lent Optik, #Lent Optik PDL , #stiri Daciana Sarbu