Ziare.com

Daciana Sarbu cere CE clarificari privind efectul cancerigen al folosirii mobilelor

Joi, 09 Iunie 2011, ora 15:03

   

Daciana Sarbu cere CE clarificari privind efectul cancerigen al folosirii mobilelor
Dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a confirmat potentialele efecte cancerigene ale utilizarii telefonului mobil, europarlamentarul PSD Daciana Sarbu a solicitat Comisiei Europene (CE) sa realizeze cercetari suplimentare, care sa verifice riscurile aparaturii.

Eurodeputatul insista, in special, in privinta protejarii copiilor fata de pericolele expunerii la campurile electromagnetice ale telefoanelor mobile.

"Pentru prima data, OMS afirma, intr-un document oficial, ca poate exista o legatura intre utilizarea telefoanelor mobile si cancer. Este un semnal la care autoritatile trebuie sa reactioneze cat se poate de rapid, informand si avertizand cetatenii. Copiii trebuie protejati, in mod special, deoarece daca acest risc se adevereste, ei sunt categoria cea mai vulnerabila si cea mai afectata.

Daca telefonul mobil este o amenintare pentru sanatatea noastra, atunci trebuie sa aflam cat mai rapid adevarul, pentru a ne putea apara sanatatea", sustine Daciana Sarbu intr-un comunicat remis joi Ziare.com.

Aceasta nu este prima oara cand europarlamentarul roman interpeleaza CE pe aceasta tema. In 2009, Daciana Sarbu cerea Comisiei sa precizeze de ce nu se ia in calcul interzicerea folosirii telefoanelor mobile de catre copiii sub 14 ani, din moment ce exista suspiciuni legate de efectul asupra sanatatii acestora.

"Mi s-a raspuns ca o astfel de interdictie nu poate fi adoptata decat la nivelul statelor membre. Acum, insa, datele OMS pot constitui, in opinia mea, o dovada, suficient de puternica, pentru legiferare la nivelul UE", mai sustine europarlamentarul.

Daciana Sarbu, membra in Comisia de Mediu, Sanatate publica si Siguranta alimentara a PE, a mai cerut si investigarea altor posibile efecte negative asupra sanatatii care decurg din folosirea frecventa a telefonului mobil.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 858 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor