Ziare.com

Raportul Dacianei Sarbu privind agricultura traditionala, adoptat de PE

de Cristian Mihai Chis
Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 21:37

   

Raportul Dacianei Sarbu privind agricultura traditionala, adoptat de PE
Parlamentul European a adoptat marti, cu majoritate covarsitoare, raportul realizat de Daciana Sarbu pe tema rolului strategic al agriculturii in contextul securitatii alimentare, in care eurodeputata PSD solicita incurajarea agriculturii traditionale, combaterea speculei si intarirea programelor de ajutoare alimentare europene.

"Agricultura este neglijata in discutiile privind strategia si viitorul Uniunii Europene, iar raportul vine sa arate ca Europa nu se afla intr-o situatie de securitate alimentara, ca fermierii si intregi zone rurale sunt in pericol de disparitie", a declarat europarlamentarul PSD, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

Raportul intocmit de Daciana Sarbu propune o serie de solutii si cai concrete de actiune, gandite in special pentru sprijinirea agricultorilor, precum si pentru protejarea cetatenilor de cresterea preturilor la alimente.

Europarlamentarul roman solicita Comisiei Europene sa ia masuri mai consistente pentru limitarea speculei pe pietele agricole, impiedicand astfel fluctuatiile nejustificate de preturi care afecteaza atat fermierii, cat si consumatorii, dar si masuri menite sa ii ajute pe tinerii agricultori.

"La nivel european, doar 7% dintre agricultori sunt tineri sub 35, de ani, de aceea am cerut Comisiei sa se prevada masuri concrete de incurajare a tinerilor agricultori", a subliniat Daciana Sarbu.

Documentul mai solicita Comisiei Europene sa sustina, prin programe si fonduri europene speciale, agricultura traditionala, exploatatiile familiale, fermele mici, precum si agricultura ecologica, dar si programe de ajutorare a celor dezavantajati.

"Sa nu uitam ca milioane de europeni au apelat iarna aceasta la ajutoare alimentare europene. De aceea, in contextul crizei economice, mentinerea programului european "ajutoare alimentare pentru persoanele cele mai defavorizate" cu finantare europeana este de o importanta majora", a subliniat eurodeputata in plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1380 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ca să vezi, domnule! Incredibi! Iar eu, care credeam că nu

Știe să vorbească! Fabulos! Și felicitări, doamnă Daciana! Ca să vezi...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor