Daimler vrea sa construiasca o fabrica in Romania

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 10:48
4464 citiri
Daimler vrea sa construiasca o fabrica in Romania
Foto: motortrend.com

Compania auto germana Daimler intentioneaza sa construiasca o fabrica de sisteme de transmisie in Romania, in orasul Cugir.

Planul firmei germane cuprinde o mare investitie in ce priveste fabricarea de componente ale sistemului de transmisie al autovehiculelor, piese care ar urma sa fie construite in judetul Alba, in orasul Cugir, potrivit cotidianului german Handelsblatt, citat de Reuters.

Cotidianul german citeaza, in editia de marti, surse din cadrul companiei.

Consiliul de supraveghere al Daimler urmeaza sa depuna proiectul de baza al investitiei, miercuri, potrivit acelorasi surse.

Reprezentantii companiei nu au comentat informatiile aparute.

Avand sediul in orasul german Stuttgart, Daimler este al treisprezecelea producator de automobile al lumii si al doilea producator de camioane. Totodata, compania mai produce si autobuze si a avut, in anul 2011, venituri totale de peste 106 miliarde de dolari si un profit de peste cinci miliarde de dolari. Printre diviziile sale se numara Mercedes-Benz, Mercedes-AMG si Smart.

Ponta anunta ca o mare companie auto germana va deschide o fabrica in Romania (Video)

In urma cu cinci ani, Guvernul Boc s-a aflat in discutii cu grupul german, care hotarase sa construiasca o noua fabrica pentru productia de automobile Mercedes-Benz in Europa de Est, dar a ales sa deschida fabrica in Ungaria, la Kecskemet. Companiile care produc autoturisme in Romania sunt Dacia Renault si Ford.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#fabrica Daimler Romania, #fabrica Daimler Cugir, #sisteme transmisie Daimler Romania , #Mercedes Benz
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza Banul
Banul
rank 2