Ponta confirma pe Facebook: Guvernul a semnat intelegerea cu Daimler

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 08:22
2448 citiri
Ponta confirma pe Facebook: Guvernul a semnat intelegerea cu Daimler

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, memorandumul de intelegere cu compania germana Daimler, care va investi peste 300 de milioane de euro in Romania.

"In sedinta de guvern, pe lista confidentiala, am aprobat un memorandum de intelegere cu una dintre cele mai mari si prestigioase companii din Germania care isi va deschide o fabrica in Romania", a scris, miercuri seara, Victor Ponta pe Facebook.

Miercuri, reprezentantii grupului auto german Daimler au precizat ca planuiesc sa construiasca o fabrica in Romania, unde se vor produce componente pentru masinile de lux de la Mercedes-Benz.

E oficial! Daimler investeste 300 de milioane de euro in Romania

Investitia de 300 milioane de euro se va face in subsidiara autohtona, Star Transmission, unde se va dezvolta o noua generatie de cutii de viteze automate, potrivit Reuters.

Premierul Ponta a anuntat inca de la finalul lunii martie ca una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrica in Romania, board-ul companiei urmand sa adopte in curand o decizie finala in acest sens.

Ponta anunta ca o mare companie auto germana va deschide o fabrica in Romania (Video)

"Zilele trecute, in sedinta de guvern, pe lista confidentiala pentru ca asa a fost intelegerea, am aprobat un memorandum de intelegere cu una din cele mai mari si mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrica in Romania. Nu stiu daca e cea mai mare, dar poate ca e una din cele mai faimoase. Intelegerea dintre noi este sa anuntam impreuna acest lucru", a declarat Ponta intr-o emisiune la Antena 3.

Intrebat in continuare daca este vorba de domeniul auto, Ponta a raspuns: "Doamne ajuta sa putem sa dam impreuna aceasta stire". El a precizat ca investitia va fi anuntata imediat ce board-ul companiei va aproba ultima decizie in acest sens.

I.O.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#Daimler investitie Romania, #Daimler fabrica Romania , #Romania
Comentarii