Dan Adamescu si cei 4 magistrati de la Tribunalul Bucuresti, trimisi in judecata

Marti, 24 Iunie 2014, ora 17:22
1850 citiri
Dan Adamescu si cei 4 magistrati de la Tribunalul Bucuresti, trimisi in judecata

Cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti acuzati de coruptie, precum si omul de afaceri Dan Adamescu, au fost trimisi in judecata, marti, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Judecatorii Elena Roventa, Ion Stanciu, Mircea Moldovan si Ciprian Viziru, de la Tribunalul Bucuresti, au fost trimisi in judecata pentru mai multe infractiuni, ei fiind arestati preventiv in luna mai.

Astfel, Mircea Moldovan a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu si sapte infractiuni de luare de mita, Ion Stanciu pentru doua infractiuni de luare de mita, in vreme ce Ciprian Viziru si Elena Roventa sunt acuzati de luare de mita, potrivit unui comunicat al DNA.

Cei patru judecatori de la TB arestati pentru luare de mita, suspendati din magistratura

De asemenea, si omul de afaceri Dan Adamescu, aflat tot in stare de arest preventiv, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru ca i-ar fi mituit pe doi dintre cei patru magistrati, respectiv Elena Roventa si Ion Stanciu.

In plus, alte sase persoane au fost trimise in judecata in stare de libertate in acest dosar, ele fiind acuzate de dare de mita, complicitate la luare de mita si instigare la abuz in serviciu. DNA a mentionat ca dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, toti de la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a civila sunt acuzati de procurorii DNA ca primeau bani si bunuri pentru interventii in dosare de insolventa.

Cei 4 judecatori de la TB acuzati de fapte de coruptie raman in arest - decizie definitiva

Ei au fost arestati preventiv, in luna mai, printr-o decizie luata de Curtea de Apel Bucuresti, la propunerea DNA. Cei patru au atacat decizia la instanta suprema, care a hotarat, insa, pe 23 mai, ca magistratii sa ramana in arest, respingand astfel contestatiile acestora fata de masura preventiva.

In declaratiile date la instanta suprema, unii dintre magistratii au recunoscut ca ar fi primit o parte din banii si bunurile mentionate de anchetatori, precizand insa acestea ar fi fost destinate unor rude ale lor. Mai mult, judecatorii au spus ca banii si bunurile respective nu le-ar fi influentat deciziile luate in dosare.

Val de autodenunturi dupa arestarea celor 4 judecatori: Si altii ar putea ajunge pe mana DNA

Cazul celor patru judecatori de la TB i-a condus pe anchetatori spre omul de afaceri Dan Adamescu, acesta fiind acuzat ca i-a mituit pe doi dintre judecatori pentru a obtine solutii favorabile in niste cazuri de insolventa ale firmelor lui.

Miliardarul Dan Adamescu ramane in arest - decizie definitiva

Dan Adamescu a fost arestat preventiv la inceputul lunii iunie pentru dare de mita. Cel care intermedia spaga era George Dumitru, avocatul lui Adamescu, care s-a sinucis, insa, pe 20 mai, arancandu-se in fata metroului.

Dan Adamescu a dat mita 20.000 de euro pentru ca judecatorii sa solutioneze favorabil dosarele de insolventa in cazul a doua firme detinute de acesta. Printre firmele omului de afaceri se numara compania Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati.

D.T.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#judecatori Tribunal Bucuresti judecata, #judecatori Tribunal Bucuresti spaga, #Dan Adamescu judecata, #Dan Adamescu mita , #DNA