Perchezitii la firme controlate de Carmen Adamescu. Denuntator ar fi chiar fiul vitreg

Miercuri, 10 Octombrie 2018, ora 12:27
4368 citiri
Perchezitii la firme controlate de Carmen Adamescu. Denuntator ar fi chiar fiul vitreg
Foto: Arhiva Ziare.com

Politistii efectueaza sapte perchezitii, in Bucuresti, intr-un dosar de delapidare si evaziune fiscala, iar firmele vizate ar fi controlate de Carmen Adamescu, conform unor surse.

Cel care ar fi denuntat activitatile ilicite si contractele fictive in cazul firmelor respective ar fi chiar Alexander Adamescu, fiul vitreg al lui Carmen Adamescu. Ulterior, tot pentru aceste fapte, au depus plangere si reprezentantii Unirea Shopping Center, cele doua denunturi fiind reunite in cadrul unui singur dosar penal.

Perchezitiile se desfasoara la locuintele mai multor persoane, iar acestea sunt banuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei, prin delapidare si evaziune fiscala.

"La data de 10 octombrie a.c., politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pun in aplicare 7 mandate de perchezitie domiciliara in municipiul Bucuresti, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de delapidare si evaziune fiscala.

Din cercetari a reiesit ca persoanele banuite, in virtutea functiilor de conducere detinute in cadrul unei societati comerciale avand ca obiect principal de activitate 'inchirierea si subinchirierea bunurilor proprii', ar fi incheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestari servicii, prelungite sau modificate prin acte aditionale succesive, cu alte societati comerciale controlate direct sau prin intermediari.

In baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plati cu consecinta prejudicierii societatii, prin delapidarea acesteia cu sumele platite in baza facturilor fictive emise de firmele controlate", precizeaza IGPR intr-un comunicat de presa.

Politistii arata ca persoane cu functii de conducere in cadrul societatii prejudiciate sunt banuite ca si-ar fi insusit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicati in numerar din casieria societatii sau din cont, cu titlul de "avans spre decontare", dar nereturnati.

"Verificarile sunt continuate inclusiv in vederea determinarii unui posibil prejudiciu adus bugetului statului, urmare a operatiunilor economice fictive. Persoanele implicate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice", se mai arata in comunicat.

Precizam ca, in mai 2014, Dan Adamescu (care a murit in 2017), tatal lui Alexander, era vizat de o ancheta a procurorilor DNA privind mituirea unor magistrati de la Tribunalul Bucuresti, iar pe 27 mai 2016, a fost condamnat la 4 ani si 4 luni de inchisoare cu executare pentru dare de mita.

In dosarul lui Dan Adamescu era cercetat si Alexander Adamescu pentru dare de mita, ancheta fiind deschisa pe 25 martie 2016. Alexander Adamescu nu era in tara in momentul in care a pornit investigatia. Autoritatile din Romania au emis un mandat european de arestare in lipsa in cazul acestuia. In luna martie 2018, el a fost arestat de autoritatile londoneze, dupa ce a depus la instanta o serie de acte falsificate care ar fi fost emise de autoritatile din Romania.

In aprilie 2018, judecatorii englezi de la Westminster Court of London au decis ca Alexander Adamescu putea fi extradat, dar asta inca nu s-a intamplat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#perchezitii firme Carmen Adamescu, #perchezitii Carmen Adamescu plangere Alexander Adamescu , #stiri Dan Adamescu