Dan Barna cere sa fie anchetat de DNA: DLAF e in coordonarea directa a contracandidatei mele, Viorica Dancila

Vineri, 18 Octombrie 2019, ora 10:08
5734 citiri
Dan Barna cere sa fie anchetat de DNA: DLAF e in coordonarea directa a contracandidatei mele, Viorica Dancila
Foto: Arhiva Facebook/Dan Barna

Candidatul USR la prezidentiale Dan Barna cere ca ancheta unora dintre proiectele de incluziune sociala pe bani europeni realizate de fosta lui firma sa fie preluata de DNA, institutie in care spune ca are incredere, in comparatie cu Departamentul pentru Lupta Anti-Frauda (DLAF), organism despre care afirma ca e controlat de PSD si Viorica Dancila, contracandidata sa.

"Imi este foarte clar astazi ca obiectivul campaniei pe care PSD o desfasoara impotriva mea este sa ma infatiseze ca pe un politician cu probleme cu legea asemeni lor. Au inceput cu contractele cu statul, apoi cu paginile fake pe Facebook, iar acum folosesc articolul Rise ca sa implice DLAF - un organism aflat in coordonarea directa a contracandidatei mele, Viorica Dancila.

Dar finalul nu este aici. S-a iesit din dezbaterea asupra unei anchete jurnalistice legitime. Intuiesc acum ca urmatorul pas al campaniei lor este sa ma duca la DNA. Doar ca eu am multa incredere in DNA, o institutie care, fara a fi perfecta, si-a demonstrat de multe ori profesionalismul si independenta.

De aceea, solicit DLAF sa trimita de urgenta documentele la DNA, pentru ca stim ca asta e comanda politica pe care au primit-o. Nu sunt nereguli in acele proiecte, am raspuns deschis tuturor intrebarilor, atat jurnalistilor de la Rise, cat si colegilor mei din USR si tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect.

Mai multe autoritati de monitorizare le-au verificat de-a lungul timpului, vreau sa o faca si DNA in a carei impartialitate cred", scrie Dan Barna, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta nu are incredere in DLAF pentru ca este condus de apropiatii fostului sef PSD Liviu Dragnea, acum inchis la Rahova pentru fapte de coruptie in dosarul angajarilor fictive a secretarelor PSD la Protectia Copilului Teleorman.

"Dar cum pot sa cred in corectitudinea DLAF de care se ocupa, azi, Toni Grebla, omul de incredere al lui Liviu Dragnea? Institutie condusa de Andrei Chendi, suporterul lui Dragnea, cel care s-a angajat in 2014, printr-un protocol, sa-l informeze cand deschide vreun control?

S-ar da in laturi de la comenzi subordonatii lui Dancila, dintr-un guvern al carui ministru al Transporturilor, Razvan Cuc, a ordonat companiei de stat TAROM sa tina avioanele la sol in ziua motiunii, ca sa nu ajunga parlamentarii opozitiei la vot?

Asadar, cer Guvernului, premierului demis si DLAF sa inceteze circul. La fel tuturor actorilor politici care instrumenteaza aceasta mizerabila campanie. Cel mai simplu e sa trimita informatiile catre DNA, una dintre institutiile care nu sunt controlate politic", mai spune Barna.

El face un apel si catre colegii sai de partid sa nu mai critice jurnalistii de la Rise Project, considerand ca "e dreptul fiecarui jurnalist sa produca material de presa si sa dispuna asupra folosirii dupa propriile credinte si valori".

"Fac un apel la membrii de partid si sustinatori sa nu mai atace jurnalistii de la Rise. Nu Rise este adversarul, ci vechea clasa politica si partidele care incearca sa blocheze oameni noi sa candideze", conchide Barna.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Dan Barna ancheta DNA, #Dan Barna DLAF controlat PSD , #candidat prezidentiale