Dan Barna si-a depus candidatura: Romania are nevoie de un presedinte full time. Klaus Iohannis a fost ca un pompier

Vineri, 20 Septembrie 2019, ora 11:16
5059 citiri
Dan Barna si-a depus candidatura: Romania are nevoie de un presedinte full time. Klaus Iohannis a fost ca un pompier
Foto: Digi24 TV

Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidentiale din noiembrie, s-a inscris oficial, vineri, in competitia electorala. Impreuna cu cativa dintre parlamentarii si europarlamentarii USR-PLUS si in aplauzele sustinatorilor, Dan Barna a depus la BEC aproape 400.000 de semnaturi.

Presedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Ciolos, a fost si el prezent la eveniment, alaturi de europarlamentarii Dragos Pislaru si Cristian Ghinea, si de parlamentarii Cristian Drula, Silvia Dinica, Stelian Ion, George Dirca, Ionut Mosteanu si Cristina Pruna.

Dacian Ciolos si-a exprimat speranta ca, impreuna cu sustinatorii Aliantei si cu toti cei care cred in proiectul USR-PLUS, Romania poate fi schimbata in bine.

"Avem semnaturile care or sa il duca pe Dan Barna spre Cotroceni si ii dau posibilitatea sa isi prezinte programul, viziunea (...) Putem sa traim mai bine la noi in tara, fara sa trebuiasca sa luam drumul strainatatii (...) Vrem sa aratam romanilor ca suntem gata sa guvernam Romania cu oameni cinstiti, competenti", a declarat, printre altele, Dacian Ciolos.

Liderul PLUS a reamintit ca Alianta 2020 a propus un "tandem" pentru aceste alegeri: "Dan Barna presedinte, iar eu impreuna cu o echipa de la USR-PLUS pregatim si guvernarea", vineri urmand sa aiba loc "prima intalnire a comisiei de politici publice USR-PLUS".

"Candidatul nostru merge cu un pachet complet - o viziune despre Romania prezentului si cum sa fie ea aplicata", a subliniat Dacian Ciolos.

La randul sau, liderul USR Dan Barna a sustinut ca "Romania are nevoie de o schimbare", iar pentru asta "e nevoie de viziune si hotarare".

"E nevoie de alegeri anticipate, pentru a ne intoarce la popor si a avea legitimitate", a subliniat Dan Barna, sustinand ca "nu ne mai putem baza pe vechea clasa politica", pentru ca aceasta "si-a epuizat resursele".

Dan Barna a mai afirmat ca este unul dintre reprezentantii noii generatii, care nu mai vrea sa fie nevoita sa emigreze.

"In care tara din lume cu crestere economica populatia pleaca din tara? Avem o guvernare care nu mai da incredere (...) Schimbarea trebuie sa o facem astazi, acum, nu ne mai putem permite sa pierdem inca milioane de oameni (...) Nu mai putem continua cu vechea clasa politica", a mai spus el, in aplauzele sustinatorilor.

Intrebat de un jurnalist ce ii reproseaza principalului sau contracandidat, presedintele Klaus Iohannis, Dan Barna a raspuns: "Romania are nevoie de un presedinte full time, prezent in viata de zi cu zi".

"Romania are nevoie sa inceapa sa se dezvolte. Avem energia, ambitia si vointa de a merge mai departe, de a nu ramane in acelasi joc de glezne (...) Eu voi fi in turul al doilea cu siguranta si voi fi viitorul presedinte al Romaniei (...)

Aceste alegeri sunt despre a ramane in aceeasi incertitudine sau a da o sansa generatiei de tineri (...) Vechea clasa politica, PNL, Klaus Iohannis, ne spun ca mai bine nu se poate. Noi spunem ca se poate (...) Dl Iohannis a fost un pompier in momentele in care a luat casa foc. Daca era un gospodar mai atent si mai diligent, poate ca nu ajungeam sa ia foc", a mai spus Dan Barna, anuntand ca este gata sa participe la orice dezbatere cu contracandidatii sai.

Pentru ca Dacian Ciolos a afirmat ca actualul guvern "nu mai este legitim, trebuie sa plece", jurnalistii i-au intrebat pe cei doi lideri ai USR-PLUS cand intra alianta la guvernare.

"Imediat ce avem in Parlament o majoritate", a spus Dacian Ciolos, iar Dan Barna a cerut din nou alegeri anticipate.

"E nevoie de o majoritate legitima. Cu siguranta, vom avea nevoie sa modificam Constitutia pentru ca trebuie sa punem statul pe baze sanatoase (...) E nevoie de alegeri anticipate", a spus liderul USR, exprimandu-si convingerea ca "urmatoarea guvernare va fi USR-PLUS".

La finalul declaratiilor, Dan Barna si colegii sai au carat in sediul BEC cutiile cu semnaturile de sustinere, gestul amintind de momentele in care au fost depuse cutiile cu semnaturi stranse in cadrul campaniei "Fara penali in functii publice".

Viorica Dancila, candidatul PSD la prezidentiale, si-a depus candidatura joi, iar Klaus Iohannis, candidatul sustinut de PNL se va inscrie in competitia electorala vineri, la ora 12:00.

Sambata au anuntat ca se vor inscrie Kelemen Hunor (UDMR) si Mircea Diaconu (Pro Romania-ALDE). Campania electorala pentru alegerea presedintelui Romaniei va incepe pe 12 octombrie, iar cele doua tururi de scrutin vor avea loc in zilele de 10 si 24 noiembrie.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Dan Barna depus candidatura prezidentiale, #Dan Barna Iohannis presedinte, #Dan Barna alegeri prezidentiale , #candidat prezidentiale