Dan Barna vine cu explicatii, dupa declaratia referitoare la drama din Caracal

Joi, 08 August 2019, ora 13:39
10124 citiri
Dan Barna vine cu explicatii, dupa declaratia referitoare la drama din Caracal
Foto: Arhiva Facebook/ Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, vine cu explicatii dupa declaratia de miercuri seara, cand a spus la televiziunea publica: "Eu vreau sa cred ca, daca as fi fost presedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi intamplat".

Barna sustine, intr-o postare pe contul sau de Facebook, ca afirmatia i-a fost scoasa din context.

"Vreau sa clarific o afirmatie care a fost scoasa din context dupa emisiunea la care am participat aseara la TVR. Evident, nu cred ca daca as fi presedinte nu s-ar mai intampla nicio nenorocire in Romania, dar cred ca presedintele, care conduce CSAT-ul, se poate asigura ca institutiile care se ocupa de siguranta publica a cetatenilor functioneaza cum trebuie.

Modul in care au actionat Politia si celelalte institutii publice in ultimele doua saptamani este rezultatul unei degradari continue de ani de zile, in care nimeni nu a pus nici macar o intrebare.

In viziunea mea, presedintele nu lucreaza doar in timpul crizelor, el trebuie sa lucreze mai ales intre crize tocmai pentru a preveni disfunctionalitatile din institutii care ajung sa produca drame", a notat Barna pe reteaua sociala.

Totodata, candidatul la presedintie al Aliantei 2020 USR PLUS a afirmat ca in 5 ani "se pot schimba multe in sistem cu o implicare continua din partea presedintelui".

"Presedintele poate impulsiona o reforma la nivelul tuturor institutiilor din stat, presedintele poate seta un standard in privinta modului de lucru intre institutiile statului, presedintele poate cere de la Guvern respectarea criteriilor de competenta in numirea oamenilor in institutii.

Cred ca in 5 ani de mandat se pot schimba multe in sistem cu o implicare continua din partea presedintelui", se mai arata in postare.

Dan Barna a afirmat, miercuri seara, ca daca el ar fi fost presedintele Romaniei, drama de la Caracal nu s-ar fi intamplat, pentru ca acolo nu a fost vorba despre greseala unui om, ci despre o problema de sistem.

"Eu vreau sa cred ca daca eu as fi fost presedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi intamplat, pentru ca nu a fost un incident nefericit, a fost efectul unei degradari continue de ani de zile a ceea ce inseamna functionarea institutiilor statului pe standarde minime, adica asigurarea sigurantei cetateanului", a declarat Barna la TVR1.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#Dan Barna declaratie Caracal presedinte , #candidat prezidentiale