Barna i-a cerut, in plen, lui Dragnea sa abroge OUG pe Justitie. Nicolicea i-a taiat microfonul si va propune sanctiune

Miercuri, 17 Octombrie 2018, ora 15:21
22163 citiri
Barna i-a cerut, in plen, lui Dragnea sa abroge OUG pe Justitie. Nicolicea i-a taiat microfonul si va propune sanctiune
Foto: Arhiva Facebook/ Dan Barna

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Eugen Nicolicea, a declarat, miercuri, in plen, ca va cere sanctionarea liderului USR, Dan Barna, dupa ce acesta i-a cerut de la tribuna, lui Liviu Dragnea abrogarea OUG privind Legile Justitiei.

Presedintele USR a luat cuvantul de la tribuna si i s-a adresat lui Dragnea, aflat in fata sa in primul rand al bancilor destinate social-democratilor.

"O chestiune de natura personala. O chestiune, de fapt, de colegialitate, dl Dragnea, de solidaritate, pana la urma. Presa spune ca prin aceasta ordonanta dvs. v-ati fi concediat, de fapt, procurorul din dosarul Tel Drum si eu nu cred ca e asa si din solidaritate cu dumneavoastra va solicit sa cereti Guvernului sa abroge aceasta ordonanta", i-a spus Barna lui Dragnea.

Liderul PSD nu i-a raspuns, dar momentul a provocat rumoare in sala.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Eugen Nicolicea, a cerut staff-ului sa ii opreasca microfonul lui Barna, lucru care s-a si intamplat.

"Va rog sa ii taiati microfonul. Nu va incadrati in ceea ce inseamna dreptul la replica. Aceasta a fost o smecherie de care ar trebui sa va fie rusine. Am sa propun sanctionarea dumneavoastra", i-a spus Nicolicea lui Barna.

Presedintele de sedinta a adaugat ca incidentul se va "consemna" in fisa de deputat a liderului USR.

"Iar atragerea atentiei, pe care v-am facut-o, se va consemna in fisa dumneavoastra de deputat, asa cum scrie la Regulament", a conchis Nicolicea.

Ordonanta de urgenta care modifica Legile Justitiei, recent adoptate de Parlament si promulgate de presedinte, a fost initiata de Tudorel Toader si adoptata in sedinta de luni a Guvernului Dancila, fara un aviz din partea CSM. De altfel, textul ordonantei de urgenta nu a fost dat publicitatii decat pe surse si nu a aparut oficial decat la 30 de ore de la adoptare.

Iata aici detalii:

In timp ce politicienii din PSD si-au exprimat satisfactia cu privire la prevederile OUG, specialistii in drept au criticat-o, avertizand ca ea afecteaza activitatea DNA si ingreuneaza lupta impotriva marii coruptii in Romania.

USR si PNL au decis sa sesizeze Avocatul Poporului si Comisia de la Venetia.

Iata detalii:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Dan Barna OUG legile Justitiei , #USR