Barna spune ca Orban a respins oferta USR de a intra la guvernare: Anticipatele sunt miza

Duminica, 09 Februarie 2020, ora 16:06
4883 citiri
Barna spune ca Orban a respins oferta USR de a intra la guvernare: Anticipatele sunt miza
Foto: Alexandru Dobre/ Mediafax/ Hepta

Liderul USR, Dan Barna, a dezvaluit ca Ludovic Orban a respins ideea intrarii USR la guvernare, in cazul in care nu vor avea loc alegeri anticipate. Politicianul s-a aratat nemultumit ca guvernul liberal a indeplinit doar 4 din cele 18 puncte agreate in acordul politic pentru sustinerea Executivului.

"Am avut vineri un dialog cu premierul Orban, ne vom auzi si maine ca sa stabilim o intalnire, cel mai probabil marti. Proiectul anticipatelor il sustinem cu toate resursele si suntem cumva aliniati pe ceea ce urmeaza se intample in perioada urmatoare", a spus Barna, duminica, prin telefon la Digi24.

Acesta a adaugat ca se asteapta ca PSD sa se opuna alegerilor anticipate: "Nu ne asteptam ca domnul Ciolacu si ceilalti sa aplaude sau sa aduca flori".

"Am vazut si jocul indoielnic dinspre domnul Tariceanu, stim ca domnul Ponta este un electron liber, greu previzibil. Miza este ca Romania sa aiba alegeri anticipate, pentru ca altfel mai aruncam un an la gunoi. Dincolo de spectacolul politic, in realitate vom avea un an de neguvernare reala", a completat presedintele USR.

Intrebat daca a discutat cu Ludovic Orban privind intrarea la guvernare, Dan Barna a spus ca a abordat acest subiect: "In discutia de vineri, premierul Orban a declinat disponibilitatea noastra, aceasta oferta. O sa vedem si in discutia de la inceputul saptamanii, cand voi repeta propunerea, repet, in situatia in care nu se ajunge la anticipate. Anticipatele sunt miza zero".

Citeste si alte declaratii facute duminica de liderul USR: Barna spune ca fuziunea USR-PLUS va avea loc dupa alegerile parlamentare. Cand va fi ales candidatul Aliantei la Primaria Capitalei

Intelegere PSD-PNL?

Barna a fost intrebat si despre presupusa intelegere PNL-PSD privind sacrificarea primarilor in doua tururi. "Existenta acestui scenariu va fi confirmata exact de atitudinea PNL in etapa de pregatire a alegerilor locale si de desemnare a candidatilor", a raspuns el.

"Daca nu exista colaborare deschisa in orase si municipiile unde putem scapa cu adevarat de PSD, avand colaborare cu cei de la PNL, daca nu exista aceasta deschidere - mesajele din ultimele zile nu o confirma, atunci putem pune, intr-adevar, problema unei intelegeri a vechilor dinozauri a politicii romanesti. Daca lucrurile insa merg in logica asta, in care avem sansa sa trimitem multi primari PSD acasa, atunci putem spune ca e un context politic", a mai spus liderul USR.

De asemenea, Dan Barna a spus ca din acordul semnat intre USR si PNL, inainte de guvernarea Orban, au fost bifate 4 din 18 puncte. "In audierile parlamentare care vor urma vom discuta despre aceste lucruri agreate, dar destul de putine intamplate", a precizat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dan Barna USR guvernare, #guvernare USR, #Barna Orban guvernare , #USR