Dan Barna: Ministrul Negrescu a abandonat tara inainte de presedintia UE, pentru ca stia ca va fi un esec

Duminica, 11 Noiembrie 2018, ora 15:27
5793 citiri
Dan Barna: Ministrul Negrescu a abandonat tara inainte de presedintia UE, pentru ca stia ca va fi un esec
Foto: Facebook/Dan Barna

Demisia lui Victor Negrescu din functia de ministru delegat pentru Afaceri Europene se inscrie in aceeasi logica in care PSD si ALDE trateaza Romania, abandonand-o. Este opinia liderului USR Dan Barna, care bate astfel obrazul guvernului: "Rusine, PSD si ALDE!".

"Romania abandonata! Demisia lui Victor Negrescu se inscrie din toate punctele de vedere in logica in care PSD si ALDE trateaza Romania si ii trateaza pe romani. Sa iti abandonezi tara cu doua luni inainte de cel mai important moment din istoria europeana a Romaniei doar pentru ca stii ca va fi un esec si nu vrei sa fii tras la raspundere este de neiertat, indiferent de alte motive", a scris Dan Barna, pe contul sau de Facebook.

Liderul USR spune ca, oricum presedintia Romaniei la Consiliul UE din 2019 era un proiect esuat din cauza acestui guvern.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, si-a depus demisia dupa sedinta de Guvern de vineri.

Reactiile publice nu au intarziat sa apara.

Fostul premier PSD Victor Ponta a comentat situatia spunand: "Se pare ca cineva chiar si-a propus sa ne scoata din Uniunea Europeana" si reamintind ca marti, 13 noiembrie, Parlamentul European voteaza o rezolutie critica la adresa Romaniei.

"Demisia lui Negrescu reprezinta o problema serioasa pentru Guvern", a scris pe Facebook si Iulian Fota, fost consilier prezidential pe probleme de securitate nationala.

Centrul de Expertiza Europeana EUROPULS a avertizat ca "Romania se auto-saboteaza" inaintea preluarii Presedintiei Consiliului UE.

"Dincolo de Presedintia rotativa, acest eveniment submineaza si mai mult pozitia Romaniei pe plan european si vine in contextul in care saptamana viitoare Comisia Europeana va prezenta Raportul MCV, iar Parlamentul European va vota motiunea pentru adoptarea unei rezolutii in ceea ce priveste situatia statului de drept din Romania. Prin actiunile intreprinse in ultima perioada de guvernul Romaniei si prin lipsa de seriozitate cu care guvernul trateaza exercitiul Presedintiei rotative, Romania va rata probabil momente esentiale de progres in parcursul nostru european, cum ar fi aderarea la Schengen sau la zona euro. (..)

Constatam, prin urmare, astazi, cu 50 de zile inaintea preluarii Presedintiei Consiliului UE, ca Guvernul Romaniei a demonstrat inca o data ca suntem pe cale sa ratam cel mai important examen de maturitate al Romaniei de la aderarea sa la UE", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Europuls, organizatie non-guvernamentala infiintata in anul 2010 la Bruxelles de un grup de experti romani in afaceri europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Negrescu demisie UE Barna USR , #USR