Dan Barna raspunde atacurilor lui Cosette Chichirau intr-o conferinta de presa comuna

Duminica, 25 August 2019, ora 17:27
7953 citiri
Dan Barna raspunde atacurilor lui Cosette Chichirau intr-o conferinta de presa comuna
Foto: Captura video Facebook/Dan Barna

Dan Barna si Cosette Chichirau, doi dintre candidatii pentru sefia USR, au tinut o conferinta de presa comuna, duminica, in care fiecare si-a prezentat viziunea despre modul in care are loc aceasta "batalie" intre ei.

"USR este un partid tanar, in care libertatea de expresie este pretuita si apreciata. Privesc toate aceste pozitionari ale colegei mele ca strategii electorale. Vom vedea pana la final, cand vom avea votul, la inceputul lunii septembrie ce vor decide membrii partidului, pentru ca, indiferent de campaniile prin care am trecut si vom mai trece, in momentul in care avem o decizie si un vot, partidul se aliniaza cu totul in spatele pozitiei asumate de noi impreuna", a precizat Dan Barna.

El este sustinatorul ideii ca alegerile interne din partid sa se termine in septembrie, pentru ca, mai apoi, toti membrii USR sa se dedice campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale.

La randul sau, Cosette Chichirau - care nu e de acord cu acest calendar - a transmis ca, in calitate de presedinte al USR, ea ar face "o campanie absolut geniala" pentru ca Dan Barna sa ajunga la Cotroceni.

"Eu cred ca USR e un partid care este foarte aproape de maturitate. Nu suntem chiar un partid matur, dar ajungem acolo si atunci inseamna ca avem foarte multi lideri. Eu pot sa ma gandesc la 20-30 de lideri din USR, multi dintre ei sunt in echipa cu care eu candidez la Biroul National, care ar putea sa-si asume rolul de presedinte al partidului.

Suntem un partid democratic, asta inseamna ca nu avem un lider suprem care trebuie sa aiba toate functiile: si presedinte de partid, si candidat la Presedintia Romaniei, si mai stiu eu ce alte functii mai apar. Si este complet legitim ca cineva sa vrea sa candideze, sa-si asume conducerea partidului in timp ce avem aceasta campanie prezidentiala.

In calitate de presedinte USR as face o campanie absolut geniala pentru Dan, as pregati in acelasi timp candidatii la locale, in aceasta toamna nu putem uia de alegerile locale, mai ales ca USR nu a participat niciodata la alegerile locale. Indiferent cine castiga, noi suntem uniti pentru Dan Barna la Cotroceni", a precizat Cosette Chichirau.

Ea a mai spus ca nu exista atacuri, conflicte si dezbinari in partid si ca ar vrea ca "USR sa arate Romaniei ca exista si alte modele decat liderul suprem", asa cum sunt in SUA, unde presedintele de partid are rolul unui organizator, candidatii la alegeri fiind cu totul altii.

"Nu exista un conflict. Daca nu am fi un partid democratic, nu ar putea sa existe critici. Eu cred ca Romania si USR sunt democratii, asadar mi se pare complet legitim sa avem critici unii pentru altii, asa exista progres. Nu exista atacuri, conflicte si dezbinari", a mai spus Chichirau.

Sageti si impunsaturi

Declaratia de presa comuna vine in contextul in care, anterior, Chichirau l-a atacat pe candidatul formatiunii la prezidentiale, spunand ca acesta a facut doua greseli, in competitia interna pentru conducerea partidului.

"Ai refuzat orice dezbatere in cursa interna pentru presedintia partidului pana in ultima zi de campanie. Ai organizat alegerile interne inaintea celor prezidentiale. Doua greseli care ne dau de gandit. Dar a gresi e omeneste. Repara aceste greseli acum - hai sa dezbatem, hai sa amanam alegerile - si vei putea intra onorabil in cele doua curse, pentru presedintia USR si a tarii. Persista in greseala si iti vei pierde legitimitatea de a candida intr-un proces democratic, pentru ca nu pare ca sustii democratia. Cred in principii si cred in democratie. Dupa 16 ani petrecuti in SUA, nu m-am intors in Romania ca sa tac. Nu m-am intors ca sa sustin niste oameni pentru niste functii. M-am intors ca sa construim democratia in Romania. Ajuta-ma!", a precizat Cosette Chichirau.

Amintim ca liderul USR va fi ales electronic, in perioada 1-3 septembrie, iar pe 14 septembrie va avea loc congresul pentru alegerea Biroului National, structura centrala a conducerii formatiunii.

In cursa pentru conducerea USR s-au mai anuntat pana acum, pe langa Dan Barna si Cosette Chichirau, si Visinel Balan, Liviu David, respectiv Alexandru Cristian Surcel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Barna replica Cosette Chichirau, #Dan Barna Cosette Chichirau, #Dan Barna atacuri Cosette Chichirau , #USR