Dan Barna vrea ca bucurestenii sa decida cine sa fie candidatul USR la Primaria Capitalei

Sambata, 30 Noiembrie 2019, ora 17:02
6064 citiri
Dan Barna vrea ca bucurestenii sa decida cine sa fie candidatul USR la Primaria Capitalei
Foto: Facebook/USR

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, sambata, ca formatiunea sa doreste organizarea alegerilor primare pentru locale, "proces prin care bucurestenii isi vor exprima optiunea pentru candidatul care ar vrea sa fie primar", Nicusor Dan putand fi candidatul unic al Opozitiei.

"Am discutat foarte mult despre alegerile primare, despre acel tur intai al societatii civile, care poate fi realizat si prin care ne putem asigura ca vom avea candidatul cu cele mai bune sanse. Am avut invitat un coleg de la Budapesta, un coleg de democratie europeana, care ne-a prezentat cum au functionat aceste alegeri primare in Budapesta si cum a fost posibil sa se obtina o victorie in fata Fidesz si a candidatului Fidesz", a afirmat presedintele USR, Dan Barna, sambata, in urma sedintei Comitetului politic al partidului.

Dan Barna a explicat ca vor fi asezate corturi, in mai multe zone ale orasului, timp de mai multe zile, iar bucurestenii vor putea "sa-si exprime optiunea". El a mai spus ca trebuie "sa iesim din logica 'hai, ridica-te dumneata ca sa ma asez eu'".

"Este un proces si o sa detaliez cum se-ntampla aceste alegeri primare. E un proces prin care cetatenii Bucurestiului vor fi invitati sa-si exprime optiunea pentru candidatul care ar vrea sa fie primarul Bucurestiului. Exact asa s-a intamplat si in Budapesta si in felul acesta, a fost ales candidatul Opozitiei unite, au fost cinci sau sase partide care au propus candidati, budapestanii si bucurestenii vor avea ocazia, in corturi asezate in diverse parti ale orasului, ca timp de cateva zile, o saptamana, sa-si exprime aceasta optiune, si-n masura in care va fi un numar relevant de voturi, va fi o foarte valida si puternica legitimare a unui candidat comun.

In felul acesta, toate partidele care vor sa participe la cursa pentru nominalizarea primarului Bucurestiului vor avea coazia sa-si prezinte candidatul, va fi foarte legitim si firesc ca acela dintre candidati care are cea mai mare sustinere a bucurestenilor, sa fie asumat de catre celelalte partide si sa iesim din aceasta logica a negocierilor, din care fiecare spune 'hai, ridica-te dumneata ca sa ma asez eu', negocieri foarte dificile", a explicat Barna.

Dan Barna a afirmat ca Nicusor Dan a fost invitat sa se inscrie in USR si "pentru ca in felul acesta, eu consider ca USR si intregul mesaj de a construi un mesaj credibil ar fi mai puternic", insa acesta nu a dat curs invitatiei, motivand ca "deocamdata este in logica de candidat independent".

"Este unul dintre candidatii pe care noi ii consideram viabili si cu sanse sa poata fi candidatul unic al Opozitiei, in ceea ce inseamna lupta pentru Bucuresti si pentru castigarea Bucurestiului de la Gabriela Firea", a completat Barna despre Nicusor Dan.

"Vom adopta, dupa pauza, un regulament prin care USR va putea sustine candidati independenti pentru a putea simplifica pasii procedurali pentru aceste primare, pe care sper sa le putem organiza in cadrul aliantei USR-PLUS si poate cu alti candidati din Bucuresti", a conchis liderul USR, la finalul conferintei de presa.

Sambata, a avut loc o sedinta a Comitetului Politic al USR, in cadrul careia s-a dezbatut regulamentul privind candidaturile interne pentru alegeri locale pentru non-membri si candidati independenti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#USR alegeri primare candidat primarie Bucuresti, #Nicusor Dan candidat opozitie primarie Capitala , #USR