Un deputat USR recunoaste ca a cerut demisia lui Dan Barna: Rezultatul de la prezidentiale e un esec

Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 18:35
4877 citiri
Un deputat USR recunoaste ca a cerut demisia lui Dan Barna: Rezultatul de la prezidentiale e un esec
Foto: Emanuel Titus iliesi/Mediafax/Hepta.ro

Deputatul USR Tudor Benga a afirmat ca a cerut, la videoconferinta de luni seara, demisiile lui Dan Barna, Catalin Drula si Ionut Mosteanu. El a precizat ca i se pare "o scamatorie politica" cererea votului de incredere anuntata de presedintele USR.

"Da, e adevarat, am cerut aseara lui Dan Barna, Catalin Drula si Ionut Mosteanu demisiile la finalul sedintei informale de Comitet Politic. Am cerut o serie intreaga de explicatii de la toti trei, pentru cine nu stie Catalin Drula este seful de campanie iar Ionut Mosteanu este seful de comunicare USR, multe informatii le cerusem inca de cu mult dinainte de finalul campaniei si nu le-am primit nici pana azi.

Consider ca rezultatul de la prezidentiale este un esec si asa cum am spus si ieri, consider ca un esec fara asumare si fara consecintele de rigoare reprezinta doar preambulul unui viitor nou esec", a scris Tudor Benga, marti, pe Facebook.

Acesta a adaugat ca au fost foarte multe erori in strategia de campanie, precum si in implementarea acesteia. Benga mai spune ca cererea votului de incredere de catre Dan Barna nu i se pare o solutie acceptabila, insa opinia sa e impartasita de putini colegi din Comitetul Politic.

"Au fost numeroase erori de strategie si implementare atat la nivel de campanie prezidentiala cat si la nivel de management al partidului in general, am mai vorbit despre asta de-a lungul timpului, si cred ca este timpul pentru o asumare reala daca vrem sa aratam alegatorilor ca efectiv ascultam mesajul pe care ni-l transmit prin votul lor. Nu consider acceptabila solutia cererii votului de incredere anuntat de Dan Barna, nu are vreo baza statuara si mi se pare o scamatorie politica ce va atrage comparatii foarte nefericite.

Nu ascund faptul ca opinia mea este impartasita de relativ putini colegi din CP, dar consider ca este de datoria mea, ca parlamentar USR si membru in Biroul National, sa spun clar si raspicat ceea ce consider eu ca este solutia matura pentru a readuce partidul pe fagasul corect", a conchis Tudor Benga.

Reactia vine dupa ce Dan Barna a avut o videoconferinta, luni seara, cu liderii organizatiilor USR, in care au discutat despre rezultatele din primul tur al alegerilor prezidentiale.

In urma discutiile, liderul USR a decis sa ceara un vot de confirmare a increderii membrilor de partid in zilele urmatoare, dupa rezultatul alegerilor prezidentiale din primul tur.

La discutiile de la videoconferinta de luni seara au fost reprosuri la adresa vicepresedintelui USR Ionut Mosteanu si a sefului de campanie Catalin Drula, pentru strategia folosita la prezidentiale si a felului in care a fost facuta comunicarea, au explicat surse din partid, pentru Mediafax.

Cosette Chichirau si Tudor Benga ar fi printre cei care i-au cerut demisia lui Dan Barna de la sefia partidului, potrivit surselor mentionate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Barna demisie, #Dan Barna rezultate alegeri prezidentiale , #USR