Uniunea Salvati Romania vrea alegeri anticipate. USR ar sustine un Guvern condus de Ciolos sau Orban (Video)

Marti, 16 Ianuarie 2018, ora 19:55
3770 citiri
Uniunea Salvati Romania vrea alegeri anticipate. USR ar sustine un Guvern condus de Ciolos sau Orban (Video)
Foto: Facebook/Dan Barna

Uniunea Salvati Romania a anuntat, marti, ca la consultarile de miercuri de la Palatul Cotroceni nu va propune un nume de premier.

USR il va informa pe Klaus Iohannis ca partidul este in favoarea organizarii de alegeri anticipate.

"Am avut aproape trei ore de dezbateri cu colegii din Biroul National al USR. Am decis ca maine in cadrul consultarilor de la Cotroceni cu presedintele sa-i prezentam acestuia pozitia conform careia varianta decenta si corecta pentru Romania este acea privind organizarea alegerilor anticipate pentru ca actuala majoritate PSD-ALDE este o majoritate care s-a dovedit incapabila sa guverneze. Timp de un an de zile am dus-o dintr-o criza in alta, cetatenii au fost mai mult in strada decat in viata societatii", a declarat Dan Barna, dupa sedinta USR..

Liderul Uniunii Salvati Romania a anuntat si ce Guvern va sustine pe termen scurt.

"Cum jocul democratic presupune anumite etape pana la organizarea unor alegeri anticipate, ii vom solicita presedintelui sa numeasca un premier din afara coalitiei PSD, un astfel de premier va trebui sa guverneze printr-un eventual Guven de compromis. Dar vom sustine un astfel de Guvern, USR nu va partidipa in cadrul unui astfel de Guvern, dar vom sustine acest Guvern in masura in care cateva principii importante pentru noi se vor regasi in programul acestui Guvern: principiul fara penali in functii publice, un program national pe care l-am lansat acum cateva saptamani, reforma electorala si revenirea la necesara alegerilor in doua tururi. Guvernul respectiv ar trebui sa aiba si prioritati legate de amendarea acestei reforme fiscale si revenirea la principii stabile si legile justitiei, practic anularea la ce s-a intamplat in comisia Iordache", a mai declarat liderul USR.

Dan Barna a afirmat ca in nu considera ca este necesar ca USR sa propuna un premier, ci sa mearga pe ideea alegerilor anticipate. Totusi, daca un Guvern condus de Dacian Ciolos sau Ludovic Orban si-ar asuma principiile enuntate anterior, USR ar sustine un astfel de Cabinet.

Cat priveste propunerea PSD, in persoana Vioricai Dancila, Barna spune ca: "din pacate aceasta propunere este in trendul in care ne-a obisnuit PSD de la inceputul anului. Intai am avut un preseidnte Consiliu Judetean despre care se mai auzise, dupa care am avut un membru de partid despre care nu se prea auzise si acum vedem ca avem doamne din Teleorman care inteleg ca nu are un profil profesional tocmai remarcabil, probabil ca ne asteptam ca a patra nominalizare sa fie cainele domnului Dragnea. Este practic o degradare a fiecarei oferte de la o nominalizare la alta si prespectivele sunt foarte tragice pentru Romania".

Din delegatia USR care va merge miercuri la consultarile de la Cotroceni vor face parte Dan Barna, Vlad Alexandrescu, Elek Levente, Ionut Mosteanu si Florina Presada.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#USR alegeri anticipate , #USR