USR este incepand de azi membru al ALDE Europa: "Vom avea un cuvant important de spus in creionarea noii Europe"

Vineri, 28 Iunie 2019, ora 19:57
2721 citiri
USR este incepand de azi membru al ALDE Europa: "Vom avea un cuvant important de spus in creionarea noii Europe"
Foto: Facebook / Radu Mihail

Uniunea Salvati Romania a devenit astazi membru al partidului ALDE Europa, urmare a unui vot in unanimitate dat de Consiliul ALDE, care a avut loc la Zurich.

Inainte de votul membrilor ALDE, presedintele USR a tinut un discurs in care le-a vorbit liberalilor europeni despre parcursul USR de la infiintare pana in prezent. De asemenea a vorbit despre rezultatul foarte bun al Aliantei USR PLUS la alegerile europarlamentare, se arata intr-un comunicat al USR.

"Am avut astazi ocazia sa prezint in fata Consiliului ALDE European, in cadrul votului pentru candidatura de membru, remarcabila istorie de doar trei ani a USR. Parcursul de la un ONG local activ care in iarna lui 2016 a devenit al treilea partid parlamentar din Romania, pana la remarcabilul succes de pe 26 mai. In acesti trei ani, USR a marcat borne majore in politica romaneasca.

Am vorbit despre initiativa #FaraPenali care a adunat 1 milion de semnaturi, pozitionarea fata de referendumul pentru revizuirea Constitutiei din toamna lui 2018, alegeri de tip primaries pentru candidatii Parlamentului European, toate confirmate de un foarte bun rezultat la alegerile europarlamentare. O poveste si un exemplu ca politica facuta altfel poate sa dea rezultate. USR a primit admiratie, respect si un vot in unanimitate pentru calitatea de membru al partidului european. Crestem in fiecare zi", a declarat Dan Barna.

Decizia de aderare la ALDE Europa a fost luata de Comitetul Politic al USR pe data de 22 iunie 2019 si a fost un pas firesc in contextul in care USR a participat la fondarea noului grup politic din Parlamentul European Renew Europe, se mai arata in comunicat.

"USR este, de astazi, membru al ALDE Europe. Dupa o colaborare de mai bine de doi ani cu familia partidelor liberale, astazi am fost primiti cu bratele deschise in ALDE Europe, prin vot in unanimitate. Alaturi de presedintele Dan Barna, am reprezentat Uniunea Salvati Romania, in calitate de responsabil al Departamentului de Relatii Internationale din Biroul National al USR, la consiliul ALDE de la Zurich.

Au fost alaturi de noi si membri ai USR din Elvetia, le multumesc pentru sustinere! USR va avea un cuvant important de spus in creionarea noii Europe alaturi de colegii nostri din ALDE, inclusiv prin grupul Renew Europe din Parlamentul European", a declarat si senatorul USR de Diaspora, Radu Mihail.

Partidul condus de Calin Popescu Tariceanu a facut parte din ALDE Europa, insa in ultimul an relatiile ALDE Romania cu familia europeana din care facea parte au fost tensionate, din cauza modificarilor operate in domeniul justitiei de puterea de la Bucuresti.

Partidul lui Tariceanu urma sa fie exclus din ALDE Europa, insa imediat dupa alegerile europarlamentare la care nu a trecut pragul electoral, formatiunea a anuntat ca paraseste ALDE Europa.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#USR membru ALDE Europe , #USR