Ziare.com
Home > Personalitati > Dan Bittman > Biografie
Dan Bittman

Despre Dan Bittman

Dan Bittman este  cantaret, compozitor si actor. Din 1985 este liderul trupei Holograf.

Nascut pe 29 martie 1962, in Bucuresti, Bittman este necasatorit, dar are trei copii cu o fosta iubita, Liliana.

In 1994, trupa Holograf a reprezentat Romania in cadrul concursului muzical Eurovision, unde a ocupat doar locul 21.

Are o cariera si in televiziune. Intre anii 2001 si 2003, a moderat emisiunea-concurs Bravo Bravissimo, difuzata de TVR 1. Din noiembrie 2004 este gazda emisiunii Danutz S.R.L., difuzata tot la televiziunea publica.

In ianuarie 2010, a fost desemnat consilier al ministrului de Finante, Sebastian Vladescu.

Studii

In 1989 a absolvit Facultatea de Hidrotehnica din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti

Discografie

•    2009 - Holograf - Primavara incepe cu tine

•    2007 - Rosu si Negru - Tribut lui Liviu Tudan

•    2006 - Holograf – Taina

•    2003 - Holograf - Pur si simplu

•    2002 - Holograf - Dimineata in alta viata

•    2000 - Holograf - Holografica

•    1999 - Holograf - Undeva departe

•    1998 - Holograf - Supersonic

•    1996 - Holograf - 69% Unplugged

•    1995 - Holograf - Stai in poala mea

•    1992 - Holograf - Banii vorbesc

•    1991 - Holograf - World full of lies

•    1989 - Holograf - Holograf 4

•    1988 - Holograf - Holograf 3

•    1987 - Holograf - Holograf 2

Filmografie

•    Supravietuitorul (2008)

•    Orient Express (2004)

•    Lori, Dan si Tanti Mili (2002)

•    Proprietarii de stele (2001)

Intrarea in politica

In ianuarie 2009, ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, l-a cooptat pe Dan Bittman in echipa sa, drept consilier de imagine.

"E nevoie de comunicare cu cetateanul care sa fie mai putin tehnica. Nu o sa trecem in zona artistica si nu o sa cante Dan Bittman imnul taxelor si impozitelor.  Dan Bittman va incerca sa gaseasca aceasta solutie de a discuta cu cetateanul, de a-i comunica intr-un mod care daca e perceptibil pentru Dan Bittman, e perceptibil pentru mult mai multi oameni. Venind dintr-o zona total rupta de cea a Ministerului Finantelor, poate sa incerce acest lucru. Sper sa fie o incercare reusita.", a declarat Vladescu.

“Ministrul Vladescu isi doreste sa dea o fata umana acestui minister, care acum este privit - pe buna dreptate - ca un balaur cu sapte capete. Ministrul isi doreste probabil sa vorbeasca si cu oamenii care traiesc in Romania reala. (…) Am vrut sa vad daca pot sa ajut cumva, pentru ca eu acolo joc practic rolul Avocatului Poporului. Tin partea celor care nu au cum sa vorbeasca in numele lor", a declarat Dan Bittman.

Dan Bittman nu se afla la primul contact cu lumea politica. In 2008, a candidat la Primaria Sectorului 1, din partea Partidului Ecologist Roman, evident a pierdut.

Accident in direct la TV

In ianuarie 2009, Romeo Dediu, chitaristul trupei Holograf, a fost ranit cu un cutit in timpul unei cascadorii in cadrul emisiunii prezentate de colegul sau de trupa Dan Bittman, Danutz SRL.

Dediu a fost provocat de Bittman sa ia parte la o cascadorie alaturi de un aruncator de cutite. Romeo a acceptat provocarea si s-a asezat in fata unui placaj de lemn, cu un ananas pe cap. Cutitul cascadorului insa nu si-a atins tinta, ranindu-l pe muzician in crestetul capului.

Din fericire, nu a fost decat o taietura superficiala, care a necesitat cateva copci.

Dediu a fost dus, chiar in timpul emisiunii, la cabinetul medical al TVR, de unde a fost trimis apoi la spital.

Dan Bittman a ramas in platoul de filmare, unde a reusit sa termine emisiunea.

Viata personala

Dan Bittman are o viata personala destul de tumultoasa care tine primele pagini ale tabloidelor. Au aparut in presa diverse informatii despre legaturile sale cu femei mult mai tinere, din showbiz si nu numai.

Cert este ca era trei copii cu o fosta iubita, Liliana, dar pe care nu prea ii mediatizeaza.

Nu s-a casatorit niciodata pentru ca “este mai normal si mai cinstit sa faci lucruri liber consimtite, nu fortat,fara gelozie si avand la baza respectul fata de cel de langa tine. Nu sunt adeptul casniciei rapide care se dovedeste a fi un esec. Nu ma dau in laturi de la casatorie. Cred ca o voi face odata si odata", a declarat el pentru eva.ro.

Cat despre femeia ideala, Bittman spune ca "om sa fie. Totul este sa-l aiba pe vino 'ncoa si, spre marea mea bucurie, asta se intampla tot mai des la noile generatii".

Dan Bittman
Dan Bittman

Data nasterii:  29 martie 1962

Cariera:  cantaret, actor, compozitor

Evenimente importante:  - 2010 - consilier la Ministerul de Finante

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Dan Bittman, le puteti trimite la adresa de e-mail personalitati@ziare.com sau puteti completa acest formular.

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook