Dan Bittman duce la CEDO procesul cu Guvernul pe drepturile de autor

Joi, 01 Iulie 2010, ora 19:07
4367 citiri
Dan Bittman duce la CEDO procesul cu Guvernul pe drepturile de autor
Foto: Arhiva

Dan Bittman, liderul trupei Holograf si fostul consilier al ministrului de Finante Sebastian Vladescu, este hotarat sa ajunga pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a contesta impozitarea veniturilor obtinute din drepturi de autor.

"Intentionam, impreuna cu colegii mei de la Holograf si nu numai, de la UCMR ADA, sa dam in judecata statul si sa mergem la CCR pentru ca noi consideram ca este o lege neconstitutionala, noi fiind de o viata intreaga liber profesionisti, avem si atestate in sensul acesta, si nu vedem niciun drept al statului sa ne incadreze ca pe niste angajati cu 8 ore de munca.

Bittman: Finantele sunt privite, pe buna dreptate, ca un balaur cu sapte capete

Pentru ca asta se incearca prin aceasta lege, sa se uite ca noi nu suntem angajati, n-am fost niciodata, ne-am luat acest risc de a nu cere nimic de la stat si de a nu contribui la un sistem falimentar si dorim sa atacam aceasta lege la CCR dupa care, depinde care va fi raspunsul CCR, sa mergem pana la CEDO", a declarat, pentru Ziare.com, Dan Bittman.

Liderul Holograf spune ca, in urma unor calcule, a reiesit ca 61% din venituri ar urma sa ajunga la stat.

"Dintr-un calcul rapid inteleg ca ar trebui sa dam statului peste 61% din orice venit de acest gen, am facut un calcul si 60 si ceva la suta o sa ia statul", a mai spus Bittman.

"Vladescu e pus acolo sa faca lucrurile astea, noi trebuie sa actionam legal"

Intrebat ce ar fi facut daca ar fi ocupat inca functia de consilier al ministrului de Finante, Bittman a spus ca Vladescu e pus in acea functie pentru a lua astfel de masuri, insa cetatenii trebuie sa ia masurile legale pentru a combate abuzurile.

"N-am nicio problema cu domnul Vladescu. Domnul Vladescu este pus acolo intr-o functie tocmai ca sa faca lucrurile acestea, noi restul, populatia, trebuie sa luam masuri legale pentru a contracara aceste masuri. Noi, ca si cetateni, trebuie sa ne cerem in continuare drepturile, in mod legal. Si in mod legal inseamna juridic, pentru ca eu cred ca va trebui facut un pas anul acesta, pe aceasta cale, in lupta impotriva abuzurilor statului.

Dan Bittman: Cariera mea politica este un capriciu

Statul, normal, incearca intr-un mod sau altul sa-si apere niste privilegii. Cei care sunt si ne conduc asta incearca sa faca, si atunci noi, ca cetateni, trebuie sa contracaram dorinta lor de a-si apara privilegiile prin lege. Trebuie sa ne angajam avocati foarte buni si, printr-un fel sau altul, sa gasim o cale sa oprim aceste abuzuri care se fac in permanenta prin lege", ne-a mai declarat Dan Bittman.

Masurile de austeritate adoptate de Guvern au intrat, de joi, 1 iulie, in vigoare. Astfel, cei care primesc drepturi de autor vor beneficia de o deductibilitate de doar 20%, iar restul, de 80% din aceasta remuneratie, va fi impozitat cu 16%.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Dan Bittman Sebastian Vladescu, #Bittman Holograf drepturi autor, #Dan Bittman proces Guvern, #Dan Bittman CCR CEDO , #Sebastian Vladescu