Dan Bittman, audiat la Inalta Curte: Lamuriri cu magistratii, glume cu jurnalistii

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 15:35
3204 citiri
Dan Bittman, audiat la Inalta Curte: Lamuriri cu magistratii, glume cu jurnalistii
Foto: Romania TV

Dan Bittman a fost audiat, vineri, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si justitie, unde a fost citat pentru a da declaratii in dosarul fostului ministru Monica Iacob Ridzi.

Intrebat de jurnalisti in ce calitate a fost citat de magistrati, solistul trupei Holograf s-a aratat vesel si a spus ca asupra sa si a formatiei nu planeaza nicio suspiciune, fiind citat in calitate de martor.

"A fost un contract de prestari servicii. Nu cred ca in situatia noastra ar fi vreo suspiciune, ca asa merg lucrurule in cazul Holograf. (...) Totul este absolut legal, factura, chitanta", a spus Bittman, declarand ca trupa sa a incasat 7.000 de euro plus TVA pentru concertul pe care l-a sustinut in cadrul "Zilelor Tineretului", eveniment organizat in mai 2009 de ministrul Ridzi, implicata intr-un dosar de abuz in serviciu si fals intelectual.

Intrebat de jurnalisti daca a luat spaga "un inel sau altceva", Bittman a spus ca, dimpotriva, a facut benevol si un spot pentru promovarea evenimentului si ca nu a primit absolut nimic pentru asta.

Vazand spiritul de gluma al artistul, reporterii l-au intrebat daca le-a cantat si judecatorilor de la Inalta Curte, iar acesta a spus ca nu si ca oricum nu crede ca acest lucru va influenta instanta.

Atunci cand a fost intrebat "cum s-a simtit" pentru prima oara in fata magistratilor, Bittman a spus ca "este obisnuit cu cladirile goale" si ca a fost "in sala pasilor pierduti", intr-o cladire care, in viziunea sa este sediul nereusit al unei banci.

Dan Bittman, audiat in dosarul ministrului Monica Iacob Ridzi

In data de 14 iulie 2009, Monica Iacob Ridzi a demisionat din functia de ministru al Tineretului si Sportului, dupa izbucnirea scandalului privind organizarea Zilei Tineretului, cand aceasta ar fi prejudiciat statul cu 2,7 milioane de lei. Acuzatiile aduse fostului ministru sunt de fals intelectual si abuz in serviciu.

Totul a inceput cand presa a publicat, la jumatatea lunii iunie 2009, un articol in care se arata ca pentru serbarile de Ziua Tineretului, ministerul lui Ridzi a atribuit fara licitatie contracte de sute de mii de euro unor firme care aveau aceiasi actionari si acelasi sediu, respectiv un apartament de bloc din Bucuresti.

Chiar daca acesti bani reprezentau 0,7 la suta din bugetul ministerului pe anul respectiv, Monica Iacob Ridzi declara ca nu-i pasa cati bani cheltuieste, motivand ca alte ministere dau mult mai multi bani pentru astfel de evenimente.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Dan Bittman audieri Inalta Curte, #solist Holograf audiat martor, #Dan Bittman Monica Iacob Ridzi , #stiri Dan Bittman