Deputat PSD, trimis in judecata

Joi, 06 August 2015, ora 18:46
6847 citiri
Deputat PSD, trimis in judecata
Foto: Camera Deputatilor

Deputatul PSD Dan Bordeianu a fost trimis in judecata, joi, de catre procurorii Parchetului de langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

De asemenea, pe langa parlamentarul PSD, au mai fost trimise in judecata alte opt persoane, pentru infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, abuz in serviciu, fals in inscrisuri oficiale si fals intelectual, se arata in comunicatul DNA.

Deputatul PSD este acuzat ca societatea al carei director era nu a finalizat lucrari de alimentare cu apa, din fonduri publice, in localitatea Deleni, din judetul Vaslui, in ciuda unui contract in acest sens.

Astfel, Bordeianu a participat din partea societatii, in calitate de director (calitate in care a semnat si un act aditional), la derularea lucrarilor, figurand ca delegat pe un numar de 8 facturi fiscale emise de executant, care au fost introduse in circuitul financiar contabil si prezentate pentru plata primarului comunei Deleni, care, cu incalcarea atributiilor de serviciu, a semnat ca bun de plata 17 facturi fiscale si tot atatea ordine de plata, mai transmite DNA.

Ulterior, acestea au fost decontate, desi lucrarile nu au fost conforme cu proiectul si nu au fost finalizate, fiind prejudiciat astfel bugetul de stat cu suma de aproximativ 4.000.000 lei.

In vederea recuperarii prejudiciului adus bugetului de stat, procurorii au dispus masuri asiguratorii instituindu-se sechestru asupra bunurilor imobile si mobile apartinand inculpatilor, se mai arata in comunicat, precizandu-se si ca dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In varsta de 47 de ani, Dan Bordeianu se afla la al doilea mandat de deputat de Vaslui. Ales in 2008 pe listele PNL si din nou in 2012, a trecut la PSD in luna noiembrie 2014.

In plus, este secretar al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#deputat PSD trimis judecata, #Dan Bordeianu trimis judecata , #stiri Dan Bordeianu