Dan Sova a demisionat de la sefia Ministerului Transporturilor

Marti, 24 Iunie 2014, ora 15:03
19471 citiri
Dan Sova a demisionat de la sefia Ministerului Transporturilor
Foto: Facebook Dan Sova

Dan Sova a anuntat, marti, ca isi da demisia din functia de ministru al Transporturilor.

"Astazi, cu 4 luni inainte de alegerile prezidentiale, vreau sa va anunt intentia mea de a ma retrage din functia de ministru al Transporturilor. L-am informat pe premierul Victor Ponta de decizia mea si a acceptat rationamentul pe care l-am avut", a declarat Dan Sova.

Fostul ministru al Transporturilor a sustinut ca demisioneaza pentru a se consacra campaniei electorale prezidentiale.

"Singurul motiv al demisiei este intentia de a ma afla in prima linie a luptei pentru presedintia Romaniei. Doresc sa fac parte din generatia de tineri care i se opune lui Traian Basescu", a continuat Sova.

Un bilant cu realizari ministeriale. "Cum sa fie vorba de incompetenta?!"

Fostul ministru a enumerat o lunga lista de realizari ale mandatului sau in functia de ministru al Transporturilor, dorind sa sublinieze ca zvonurile privind nemultumirile premierului in privinta incompetentei sale sunt false.

Discursul fostului ministru a fost punctat de expresia "Cum sa fie vorba de incompetenta?!", repetata la fiecare punct al bilantului.

"Cum sa fie vorba de incompetenta cand absortita de fonduri europene a ajuns la 148%?! Cum poate fi vorba de incompetenta cand am reusit sa facem strategia de absortie a 3,2 miliarde de euro care erau sa fie pierdute?! Cum sa fie vorba de incompetenta cand am reusit, in cei doi ani in care m-am ocupat de deszapeziri, sa scad cheltuielile cu 45%, in conditii de legalitate absolute?!

Cum poate fi vorba de incompetenta cand am reusit sa modificam cel mai pagubos contract, Bechtelul?! Cum poate fi vorba de incompetenta cand orice om care va veni dupa mine nu are de facut decat sa continue lucrurile?!", s-a intrebat retoric Dan Sova.

Fostul ministru s-a aratat mandru de faptul ca a reusit sa reporneasca constructia de autostrazi si a enumerat tronsoanele de drumuri pentru care s-au incheiat contracte in mandatul sau si au inceput lucrarile. "In 2018 vom avea provinciile Statului National Unitar unite prin autostrazi", a mai declarat Sova.

Dan Sova a aparat presedintii de Consilii Judetene

In discursul de demisie, Dan Sova a tinut sa nege si zvonurile privind anumite conflicte intre el si presedinti ai Consiliiilor Judetene, care ar fi fost nemultumiti de prestatia sa ca ministru.

"Nu voi accepta niciodata calificativul de baron pentru presedintii de Consilii Judetene si primari. Ei au cea mai mare legitimitate. Mie presedintii de Consilii Judetene nu mi-au cerut niciodata nimic", a incheiat Sova, care a spus ca isi va face un bilant complet la predarea mandatului.

Dan Sova a fost numit ministru al Transporturilor in aprilie, dupa ce PNL a iesit din coalitia de guvernare si din USL, iar fostul ministru al Transporturilor, liberala Ramona Manescu, a renuntat la mandat.

Surse citate de Digi 24 arata ca remanierea lui Dan Sova era un subiect discutat de cateva zile in interiorul PSD, inlocuirea lui de la Transporturi fiind ceruta de mai multi social-democrati nemultumiti de activitatea acestuia din fruntea ministerului.

Ponta pregateste o remaniere? Sova, inlocuit cu Ioan Rus la Transporturi - surse

Lui Dan Sova i s-ar reprosa intarzierea constructiei autostrazii Comarnic-Brasov, precum si impresia proasta pe care a facut-o in fata delegatiei Fondului Monetar International (FMI) in timpul negocierilor.

Potrivit acestor surse, chiar prim-ministrul este nemultumit de prestatia lui Sova, care face parte din Cabinetul Ponta din anul 2012. Membrii PSD citati de televiziunea de stiri mai spun ca Ioan Rus este cel care i-ar putea lua locul, numirea fostului ministru de Interne la Transporturi fiind considerata un castig de imagine pentru partid.

In mandatul lui Dan Sova, Ministerul Transporturilor a fost implicat intr-un scandal legat de Portul Constanta, soldat cu proteste ample din partea angajatilor din firmele care activeaza in port. Ministerul urmeaza sa dea Primariei Constanta actiuni ale Portului Constanta, astfel incat aceasta sa ajunga, de la un procent de 20% la un pachet de 33%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Sova demisie Transporturi, #Dan Sova demisie ministru Transporturi, #Dan Sova demisie Ponta guvern , #demisie
Comentarii