Cererea de arestare a lui Sova, la Senat - Tariceanu: Oamenii trebuie sa traiasca liberi (Video)

Luni, 16 Martie 2015, ora 13:53
6956 citiri
Cererea de arestare a lui Sova, la Senat - Tariceanu: Oamenii trebuie sa traiasca liberi (Video)
Foto: Digi 24

Cererea de arestare a senatorului PSD Dan Sova a ajuns la Senat, luni, presedintele acestei institutii, Calin Popescu Tariceanu, afirmand ca parlamentarii nu se joaca cu "libertatea oamenilor".

"Este o chestiune extrem de serioasa, care trebuie tratata foarte serios, nu cu superficialitate, pentru ca nu ne jucam cu libertatea oamenilor. Oamenii sunt nascuti liberi si trebuie sa traiasca liberi.

Comisia trebuie sa judece foarte serios, sa analizeze cu maxima seriozitate dosarul si sa luam o decizie in cunostinta de cauza", a spus Tariceanu, intr-o conferinta de presa.

Libertatea lui Sova, la mana Senatului - Tariceanu: O decizie ca asta nu se ia batand din palme

"Comisia juridica trebuie sa nu se pripeasca, pentru ca nu ne jucam cu libertatea oamenilor, aici nu e fabrica de trimis la esafod, ca sa fie bine inteleasa chestiunea", a mai afirmat Tariceanu.

Libertatea lui Sova, la mana parlamentarilor - Cererea DNA a ajuns la Senat

Acesta a spus ca decizia ministrului de Finante, Darius Valcov, de a demisiona "nu ramane sa fie decat salutata", avand cuvinte de lauda la adresa acestuia.

"Mai departe nu pot sa fac alte comentarii, pentru ca nu stiu ce contine dosarul legat de dl ministru Valcov.

L-am observat de la inceputul mandatului sau de ministru de Finante si apreciez ca este probabil unul din cei mai buni ministri ai Cabinetului Ponta si unul dintre cei mai buni ministri de Finante pe care i-a avut Romania in ultimii ani", a mai spus presedintele Senatului.

DNA cere retinerea si arestarea lui Dan Sova, acuzat ca a distrus probe incriminatorii

Calin Popescu Tariceanu afirma ca, in cazul parlamentarilor, "avand in vedere numeroasele cazuri in care au fost acuzatii de acest gen si pana la urma s-a ajuns in instanta si nu toti au fost condamnati, cred ca este mai bine sa fim rezervati si sa nu-i consideram pe toti cei trimisi la Procuratora si vinovati".

Luni, cererea de arestare a lui Dan Sova a ajuns la Senat. Dosarul va fi trimis la comisia juridica.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut vineri arestarea senatorului Dan Sova, fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Sova Dan Coman, cu privire la savarsirea a trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Tariceanu cerere arestare Sova, #cerere arestare Sova Senat, #Sova urmarire penala DNA , #DNA