Dan Sova, asteptat marti la Senat sa-si studieze dosarul de sapte volume

Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 07:59
1989 citiri
Dan Sova, asteptat marti la Senat sa-si studieze dosarul de sapte volume
Foto: Digi 24 TV (Arhiva)

Senatorul PSD Dan Sova este asteptat, marti dimineata, la Comisia juridica din Senat, pentru a-si studia noul dosar de coruptie, de sapte volume, in care DNA a cerut incuviintarea retinerii si arestarii sale.

Dan Sova va veni la Parlament la ora 9:00, iar incepand cu ora 14:00 senatorii juristi vor incepe audierile, urmand sa dea aviz pozitiv sau negativ in cazul solicitatii procurorilor anticoruptie, anunta luni Catalin Boboc, presedintele Comisiei juridice, potrivit Mediafax.

"Am deschis acum dosarele, am citit referatul, unii colegi au ramas inca la studiu si probabil ca vor mai ramane. Maine (marti - n.red.), la ora 9.00, va veni domnul Sova, iar maine la ora 14.00 vor avea loc audierile si votul pe raport", a precizat acesta.

Ziua deciziva in care Sova afla daca poate fi sau nu retinut este miercurea viitoare, cand cererea DNA va fi votata in plenul Senatului.

"Maine (marti - n.red.) vom intocmi raportul, dupa vot, si il vom inainta Biroului Permanent, va fi la primul plen, probabil miercurea viitoare, nu vad cand e altul, conform programului aprobat, doar daca se intampla ceva. (...)

Programul aprobat de Biroul Permanent este acela ca maine Comisia juridica sa deschida materialul si sa faca si raportul, iar saptamana viitoare, miercuri, pentru ca luni si marti vor fi zile libere, sa fie inaintat catre plen spre vot", a adaugat Boboc.

PNL si PSD spun ca voteaza pentru ridicarea imunitatii

Liberalul a subliniat ca senatorii PNL vor vota in favoarea ridicarii imunitatii lui Dan Sova. Acelasi lucru era anuntat luni si de catre presedintele PSD, Liviu Dragnea, in ceea ce-i priveste pe social-democratii din Senat.

Dragnea: Cu toata parerea de rau, PSD va vota pentru ridicarea imunitatii in cazul Sova (Video)

Pe de alta parte, seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca nu stie cum vor vota senatorii sai miercurea viitoare.

Dan Sova, din nou la mana parlamentarilor: Cand se da votul privind retinerea si arestarea sa

Ministerul Justitiei a trimis, vinerea trecuta, la Parlament cererea DNA, iar solicitarea a intrat de luni in parcursul legislativ, cand a fost analizata in Biroul permanent al Senatului si transmisa Comisiei juridice pentru formularea unui raport.

Senatul discuta luni cererea DNA de arestare a lui Dan Sova

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat saptamana trecuta procurorul general pentru a cere presedintelui Senatului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova.

Kovesi cere arestarea lui Sova: 100 de mii de euro pentru trafic de influenta

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

Judecator CSM, apel la Tariceanu pe cazul Sova: E o sansa istorica de a iesi dintr-o gaura neagra

In dosar a fost retinut Mihai Balan, director general al CET Govora, pentru abuz in serviciu in forma continuata (doua acte materiale), urmand a fi prezentat la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Detalii din referatul DNA in dosarul lui Sova

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Dan Sova comisia juridica, #Dan Sova Senat, #Dan Sova cerere arestare , #DNA