Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Decizia CCR in cazul Sova agita spiritele in Senat: Cum isi arunca pisica de la unii la altii

Marti, 21 Aprilie 2015, ora 16:13
5277 citiri
Decizia CCR in cazul Sova agita spiritele in Senat: Cum isi arunca pisica de la unii la altii

Hotararea pe votul lui Dan Sova a creat o disputa aprinsa in Senat, intrucat se pare ca nimeni nu vrea si-o asume.

Conducerea Senatului, in frunte cu Calin Popescu Tariceanu, a pasat responsabiliatea Comisiei juridice, stabilind ca aceasta trebuie sa redacteze acum hotararea in cazul Sova.

In schimb, presedintele comisiei a spus ca asa ceva este ilegal si reprezinta "lipsa de curaj in asumarea unei greseli".

Biroul Permanent al Senatului s-a reunit de urgenta marti, la ora 14.30, pentru a gasi o solutie la faptul ca plenul a respins hotararea pe votul din 25 martie in cazul lui Dan Sova, cu toate ca CCR a obligat acest for sa redacteze documentul si sa il publice in Monitorul Oficial, pentru a capata valoare juridica.

Sedinta de urgenta la varful Senatului in cazul Sova - Tariceanu ataca iar CCR

In cadrul intrunirii s-a hotarat ca senatorii juristi sa redacteze aceasta hotarare de constatare a votului negativ in cazul solicitarii DNA de retinere si arestare a lui Dan Sova.

Dupa sedinta, primul care a iesit la declaratii, vizibil nemultumit, a fost presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc, care a spus ca solutia este una "neregulamentara".

"Dupa parerea mea este neregulamentar, comisia nu se poate substitui plenului Senatului. Este lipsa de curaj in asumarea unei greseli", a declarat Boboc in fata jurnalistilor care asteptau la usa.

Tariceanu a intervenit abrupt

In scurt timp a iesit din sedinta si Calin Popescu Tariceanu, care s-a bagat la propriu peste seful senatorilor juristi si le-a spus reporterilor ca vrea el sa faca declaratii. Boboc a plecat fara sa riposteze, iar Tariceanu a anuntat deciziile luate in Biroul Permanent.

"Senatul, prin decizia CCR, este obligat sa redacteze o hotarare care sa ateste rezulattul votului din 25 martie. Sunt diverse opinii de natura juridica care nu sunt in convergenta cu opinia Curtii. Opiniile juridice trebuie sa fie lasate deoparte si respectata decizia Curtii. (...)

Astazi, in Biroul Permanent, s-a votat si s-a luat decizia sa insarcinam Comisia juridica cu redactarea acestei hotarari, pe care urmeaza sa o publicam in Monitorul Oficial, pentru a capata valoare juridica", a explicat Tariceanu.

Geoana: Tariceanu a fost lasat in offside de Ponta in cazul Sova, PSD i-a pasat cartoful fierbinte

Jurnalistii i-au spus ca seful Comisiei juridice a catalogat decizia drept "ilegala", insa Tariceanu a argumentat spunand ca hotararea Curtii Constitutionale trebuie sa prevaleze.

"Am spus ca exista opinii juridice diverse, dar, in final, trebuie sa prevaleze decizia Curtii Constitutionale, care este extrem de clara, explicita, si obliga Senatul sa redacteze hotararea din 25 martie si sa o trimita spre publicare in Monitorul Oficial", a spus Tariceanu.

Intrebat cine isi va asuma aceasta hotarare, Calin Popescu Tariceanu a raspuns: "Sunt anumite voci care cred ca presedintele Senatului isi asuma deciziile, dar presedintele formalizeaza decizii pe care le ia Senatul, presedintele Senatului nu hotaraste in nume propriu".

DNA da ultimatum Senatului in cazul Sova

Disputa face parte dintr-un lung sir de controverse pe tema votului in cazul lui Dan Sova si vine dupa ce plenul Senatului a respins, luni, proiectul de hotarare propus de Biroul Permanent prin care se constata ca, in 25 martie, nu au fost intrunite conditiile pentru incuviintarea cererii DNA de retinere si arestare preventiva a lui Dan Sova.

CSM contesta, CCR decide, Senatul ignora: Proiectul de hotarare pentru constatarea votului la Sova, respins

Asta dupa ce Curtea Constitutionala a decis, pe 8 aprilie, ca Senatul este obligat sa redacteze hotarea in cazul Sova, sa o comunice autoritatilor competente si sa o publice in Monitorul Oficial.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Senat scandal Sova, #hotarare Sova Comisie juridica , #DNA