Premiera in Parlament: Votul pentru ridicarea imunitatii lui Sova ar putea fi reluat

Joi, 23 Aprilie 2015, ora 09:06
5632 citiri
Premiera in Parlament: Votul pentru ridicarea imunitatii lui Sova ar putea fi reluat
Foto: Facebook/Dan Sova

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat joi dimineata ca votul in cazul solicitarii DNA de ridicare a imunitatii ar putea fi reluat.

Dupa ce responsabilitatea publicarii hotararii in cazul votului din 25 martie a fost pasata de la Biroul Permanent al Senatului la Comisia Juridica si invers, miercuri a fost in sfarsit publicata in Monitorul Oficial, asa cum ceruse CCR pe data de 8 aprilie.

Hotararea in cazul lui Sova, publicata in Monitorul Oficial: PNL, liber la contestatie

Odata publicata in M.O., hotararea poate fi atacata la CCR, iar liberarii au anuntat deja ca vor contesta votul.

Augustin Zegrean a declarat ca, daca se va da o decizie de neconstitutionalitate, votul dat de senatori in 25 martie ar trebui reluat.

"Daca hotararea nu e buna, va fi declarata ne-buna se va relua votul. Adica vor trebui sa rejudece cererea", a punctat Zegrean.

Jurnalistii au insistat si l-au intrebat pe seful CCR daca ar putea fi vorba de o reinterpretare a votului sau reluarea efectiva a acestuia.

"Pai altfel cum? Se reia totul de la capat. Pana acum, hotararile Parlamentului care au fost declarate neconstitutionale au fost refacute, s-au luat alte hotarari. Se reia totul de la capat. Voi ati vrea sa va spun acum asa: daca vine la noi dosarul acela (contestatia formulata de PNL - n.red.) si admitem, il aresteaza pe Sova. Nu pot sa va spun asa ceva, pentru ca nici nu-i adevarat. Deci se reia votul, se face alta hotarare", a punctat Zegrean.

Ping-pong cu proiectul de hotarare privind votul in cazul Sova: Comisia juridica il retrimite la Biroul Permanent

Ar fi pentru prima oara in istoria Parlamentului cand s-ar relua votul in cazul unei astfel de solicitari facute de DNA.

Curtea Constitutionala a decis, pe 8 aprilie, ca Senatul este obligat sa redacteze o hotarare prin care se constata ca, in 25 martie, nu au fost intrunite conditiile pentru incuviintarea cererii DNA de retinere si arestare preventiva a lui Dan Sova. CCR a mai stabilit ca documentul sa fie transmis autoritatilor competente si publicat in Monitorul Oficial. Miercuri seara, hotararea a fost publicata in M.O.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#reluare vot Senat Sova, #vot Sova Senat Zegrean , #DNA