PSD, PNL si presedintele Iohannis, acuzati ca protejeaza interesele lui Sova si ale liberalilor

Joi, 26 Martie 2015, ora 20:34
5859 citiri
PSD, PNL si presedintele Iohannis, acuzati ca protejeaza interesele lui Sova si ale liberalilor

Institutul pentru Politici Publice (IPP) critica PSD, PNL si pe presedintele Klaus Iohannis pentru ca protejeaza interesele senatorului Dan Sova si ale PNL, in detrimentul interesului national.

"Atitudinea senatorilor care au votat impotriva cererii de arestare preventiva pentru Dan Coman Sova, mai ales a senatorilor PNL care, din diferite motive oculte, au ajuns sa gireze o asemenea situatie de respingere a solicitarii procurorilor DNA, prin vot sau prin absenta (10 senatori PNL nu au participat la vot), este un nou act de confirmare ca actuala clasa politica este mai apropiata de modele politice estice, cu influente discretionare ale politicului in justitie (Rusia, China samd) ", se arata intr-un comunicat al IPP.

PNL sesizeaza CCR in cazul Sova: Nu scapi nici in gaura de Ponta!

IPP subliniaza ca sunt regretabile tertipurile efectuate de reprezentanti PSD si PLR de numerotare gresita a volumelor dosarelor, interpretare discretionara a majoritatilor necesare ridicarii imunitatii, numirea actului adoptat cu o titulatura in afara legii si in final refuzul semnarii hotararii.

"IPP ii atentioneaza pe parlamentari ca toate aceste actiuni ar putea constitui si ele obiectul unor potentiale dosare penale. Toate situatiile curente de coruptie, mai ales cele in care sunt implicati parlamentari si ministri sunt urmarite de toti partenerii externi dar si de alegatorii romani iar parlamentarii isi permit sa ignore aceasta realitate in numele protejarii unor interese de partid", mentioneaza in sursa citata.

Scandal dupa votul in cazul Sova - PNL contesta la CCR si cere alegeri anticipate

Organizatia neguvernamentala precizeaza ca ingrijorator este si comportamentul presedintelui Klaus Iohannis pe care "nu il revolta situatia in care a ajuns Romania, nemaiavand credibilitate externa in ce priveste sustinerea politica coerenta a eforturilor anticoruptie".

IPP afirma ca o "simbolica" reactie pe Facebook a presedintelui Iohannis a venit abia dupa ce reprezentantii a cinci ambasade la Bucuresti au criticat clar si ferm acest nou "act de sfidare" a justitiei, parand ca seful statului a postat o opinie ca urmare a reactiilor partenerilor diplomatici.

Klaus Iohannis sesizeaza CCR dupa cazul Dan Sova

Iohannis, reactie dupa ce Parlamentul l-a scapat pe Sova: Nimeni nu este mai presus de lege

"Institutul pentru Politici Publice isi face datoria de a semnala partidelor politice parlamentare, mai ales celor pe care alegatorii, in numar impresionant de mare, la ultimele alegeri, le-au creditat enorm (actuala opozitie), asupra consecintelor sacrificarii interesului national pentru o cauza politica, indiferent care este aceea. Partidele politice sunt principalele responsabile pentru degradarea increderii partenerilor externi in determinarea cu care Romania actioneaza in domeniul anticoruptiei", conchide IPP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#IPP Iohannis interese Sova, #IPP PNL PSD interese Sova , #DNA