Romanii fac haz de necaz: "Vand mir testat de Sova - aducator de imunitate"

Joi, 26 Martie 2015, ora 10:57
3395 citiri
Romanii fac haz de necaz: "Vand mir testat de Sova - aducator de imunitate"
Foto: Digi24

Votul din Senat in cazul lui Dan Sova, care a ramas cu imunitatea intacta cu ajutorul colegilor si a regulamentului, a starnit reactii variate din partea romanilor.

La scurt timp dupa ce rezultatul votului a fost anuntat, multi oameni au reactionat, fiecare cum a gasit de cuviinta.

In Bucuresti zeci de oameni au iesit in strada protestand fata de imunitatea parlamentarilor, iar miscari mai mari sunt anuntate la sfarsitul saptamanii in Capitala, dar si in mai multe orase din tara.

Altii, insa, au ales sa faca haz de necaz. Pe o platforma de cumparaturi online a aparut un anunt de-a dreptul amuzant, dupa cum ne-au semnalat cititorii Ziare.com.

Protest in Bucuresti, dupa votul din Senat: S-a scandat "Dan S-O VA lua" si "Parlament penal/mars la tribunal!"

O persoana din Sectorul 1 al Capitalei anunta ca, pentru doar 20 de lei, cumparatorul poate fi norocosul posesor al unei sticlute cu "mir aducator de imunitate", testat de Sova.

"Mir-ul este aducator de imunitate parlamentara in principal, dar poate fi folosit si pentru a te pazi de besteme, boli, nenorociri, lucruri neplacute. Este de ajuns sa te ungi putin pe frunte si poti sa fii sigur ca esti protejat timp de 24 de ore. Procedeul trebuie repetat in fiecare zi insa o sticluta iti ajunge un an.

Nu, nu sunt doar vorbe goale, il puteti contacta pe Dan Sova sau pe Florina Jipa sa confirme puterile miraculoase ale acestuia. Va recomand sa va grabiti insa, stocul este limitat. Am doar 600 de sticlute si deja am 588 de cereri de la Parlament", se arata in descrierea produsului.

Senatul a respins miercuri incuviintarea cererii DNA de arestare preventiva a lui Dan Sova. In cazul acestuia au votat 151 de senatori, dintre care 79 de voturi au fost pentru, 67 contra si cinci anulate.

In urma votului exprimat nu a fost intrunit numarul majoritatii senatorilor (85), in conformitate cu legea privind statutul senatorilor, prin urmare Senatul nu a incuviintat solicitarea DNA de arestare a lui Dan Sova.

Inainte sa inceapa votul privind retinerea si arestarea sa, Sova a fost dat cu mir de o colega de grup parlamentar, Florina Ruxandra Jipa (UNPR), fost avocat si judecator.

Intrebat in legatura cu acest gest, Dan Sova a spus ca a fost "un gest prietenos foarte frumos".

"Cred ca au inteles colegii parlamentari, un proces se defasoara in instanta. Astept sa trimita cineva dosarul in instanta, pentru a putea sa ma apar acolo in fata judecatorilor", a adaugat senatorul PSD.

De asemenea, Ruxandra Jipa a explicat de ce i-a facut semnul crucii cu mir pe frunte, ceafa, crestet si maini.

"Pentru ca sunt un om credincios, ca am fost la Mormantul Sfant si pentru ca eu am un crez pe lumea asta. (...) Crezul este ca totdeauna am facut dreptate, si ca avocat, si ca judecator, si nu voi sta niciodata in genunchi", a spus Jipa.

Intrebata de unde a avut mirul, aceasta a precizat: "Mi l-am adus eu de la Mormantul Sfant, e bine?".

"Eu tin foarte mult la acest om, e un baiat extraordinar de bine pregatit, cred in nevinovatia sa si a fost un gest spontan", a mai afirmat senatorul UNPR, adaugand ca a auzit ca Sova s-a rugat inainte de vot, dar ca acest lucru nu are legatura cu gestul mirului.

A.S.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Dan Sova imunitate mir Parlament , #DNA