Sova si Ponta, dati in vileag de apropiati

Luni, 08 Iunie 2015, ora 13:15
19669 citiri
Sova si Ponta, dati in vileag de apropiati
Foto: Digi24 (Arhiva)

Premierul Victor Ponta si colaboratorul sau Dan Sova, amandoi acuzati de DNA de savarsirea unor infractiuni in dosarul Rovinari-Turceni, au fost dati in vileag chiar de apropiati care au depus marturie cu privire la falsificarea unor acte.

Dan Sova a fost pus sub control judiciar in acest dosar, iar Victor Ponta este urmarit penal pentru 17 fapte de fals in inscrisuri, evaziune si spalare de bani. Amandoi neaga vehement acuzatiile aduse, dar in referatul DNA prin care s-a cerut Senatului avizul pentru arestarea preventiva a lui Dan Sova apar declaratii incriminatorii.

Astfel, una dintre acuzatiile DNA este ca Dan Sova a falsificat 11 procese verbale menite sa demonstreze ca nu s-a implicat in incheierea unor contracte cu cele doua complexuri, scrie Evenimentul Zilei.

"Din declaratiile martorilor Roxana Enescu si Cernov Radu-Stefan, avocati asociati si membri ai adunarii generale ai SCA Sova si Asociatii, persoane care au semnat procesele verbale in discutie, rezulta faptul ca acestia au semnat acele procese verbale in anul 2011 pe fondul scandalului mediatic aparut in presa in legatura cu contractele de asistenta juridica incheiate de societatea de avocati cu cele doua complexe energetice. De asemenea cei doi martori au afirmat ca nu au avut loc niciodata adunarile generale atestate prin procesele verbale respective", arata DNA.

Cazul Ponta, pe repede inainte in Parlament: "Vreau sa nu se traga de timp!" LIVE

"In legatura cu procesul-verbal datat 15.01.2007 prin care Cernov Radu-Stefan era imputernicit sa semneze si sa negocieze contracte de asistenta juridica, martorul Cernov Radu-Stefan a afirmat ca nu are cunostinta de vreo adunare generala in acest sens si nu si-a recunoscut semnatura de pe acest proces verbal. De asemenea, martora Enescu Roxana a declarat ca nu are cunostinta de hotararea adunarii generale atestata prin respectivul proces-verbal. A afirmat ca a semnat acest proces verbal ca pe toate celelalte in anul 2011 sau 2012", se mai arata in referatul DNA.

De asemenea, martorul Bobov Vladimir a declarat ca Dan Sova a participat direct la incheierea contractelor de asistenta juridica, iar alti martori au spus ca Dan Sova a cerut distrugerea de probe.

"De altfel, toti martorii audiati din cadrul SCA Sova si Asociatii au declarat ca Sova Dan-Coman era singurul ca avea rol decident in orice problema legata de SCA Sova si Asociatii si mai ales in privinta contractelor de asistenta juridica ce angajau societatea de avocati in relatia cu clientii, inclusiv incepand cu anul 2009 cand acesta era senator.

Din declaratiile martorilor Ciurcu Simona si Brincus Alin Aurel Niculae persoane angajate in cadrul SCA 'Sova si Asociatii' a rezultat faptul ca in anul 2010 din dispozitia suspectului Sova Dan-Coman s-au distrus toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati cu scopul de a compromite toate documentele si corespondenta purtata pe mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexe energetice", mai arata DNA.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#declaratii martori dosar Sova Ponta, #referat Ponta urmarit penal , #DNA