Stenograme DNA: Hrebenciuc, catre Sova, despre "epoca post-Victor": Hai sa-ti spun o chestiune: o sa fii presedinte. Sa nu fie Liviu (Video)

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 19:17
16814 citiri
Stenograme DNA: Hrebenciuc, catre Sova, despre "epoca post-Victor": Hai sa-ti spun o chestiune: o sa fii presedinte. Sa nu fie Liviu (Video)
Foto: Evenimentul Zilei

Noi interceptari cu trocul amnistiei pentru sefia PSD dintre deputatul Viorel Hrebenciuc si senatorul Dan Sova au fost date luni publicitatii.

Hrebenciuc i-a promis purtatorului de cuvant al PSD ca il va sustine sa devina presedinte al partidului, in dauna contracandidatilor Liviu Dragnea si Valeriu Zgonea, daca Sova va face demersuri pentru adoptarea unei legi prin care sa fie dezincriminata o fapta penala de care este acuzat Hrebenciuc.

Deputatul Viorel Hrebenciuc a fost inregistrat de DNA in timp ce discuta, in urma cu trei zile, cu senatorul Dan Sova, arata Digi 24.

Procurorii sustin ca Hrebenciuc incerca sa il convinga pe Sova sa faca demersuri pentru initierea unei legi a amnistiei si gratierii, oferindu-i in schimb sprijin pentru a castiga sefia PSD.

In acelasi timp, Hrebenciuc mai este acuzat in acest dosar ca a incercat sa afle informatii confidentiale dintr-o ancheta a procurorilor anticoruptie care il viza.

Sova spune ca nu vrea sefia PSD si n-a vorbit cu Cazanciuc - ce zicea despre amnistie acum 2 luni

"Viorel Hrebenciuc: Acum iti spun cinstit, cu toata chestiunea, va trebui sa facem intr-un fel cu amnistia. Uite si tu, ma, ca...

Dan Sova: Amnistie si gratiere obligatoriu.

Viorel Hrebenciuc: Pe cuvant iti spun, Dane, si tu sa le spui la partid asta.

Dan Sova: Si stiti ce trebuie facut, dle presedinte, trebuie sa, nu o sa putem sa abrogam abuzul in serviciu, dar...

Viorel Hrebenciuc: Clar ca te impui. Orice aproba partidul ai forta imensa, Dane, asculta ce-ti spun. Nu sunt nebun, cel mai mare partid. E solid, asculta-ma ce-ti spun. Nu conteaza ca dispare un baron sau altul, nu conteaza, Dane.

...

Dan Sova: Partidul merge. In legatura cu epoca post Victor, toata lumea cu care am vorbit, toata lumea merge cu mine. Nu il vor pe Liviu, in primul rand.

Viorel Hrebenciuc: Asta este problema.

Dan Sova: Este negativ.

Viorel Hrebenciuc: Boss, pentru mine, cum sa-ti spun tie, sa nu fie Liviu. In rest, nu am o problema. Practic si normal ca ma focusez pe tine. E si Vali Zgonea...

Dan Sova: Da, ce facem cu Vali?

Viorel Hrebenciuc: Hai sa-ti spun o chestiune. O sa fii presedinte. O sa ai - pe astia pe care sunt nu te poti baza pe toti. Ca nu poti lucra cu Vanghelie sa intrebi: Ba, pe cine pun la Guvern? Ca el vine cu nu stiu cine. Deci aici tu ai o problema. Dar cat de cat trebuie stiut un lucru. Sunt ministere in care chiar trebuie sa mergi cu tehnocrati. Nu ai ce sa faci, boss.

Dan Sova: O sa ma duc si pana la Focsani, la Marian acasa.

Viorel Hrebenciuc: Da, ca e de asta, la care trebuie sa ai grija sa ii hranesti orgoliul. Hraneste-i orgoliul. Aia e cheia succesului la Marian.

Viorel Hrebenciuc: Dane, orice telefon il dai este influentare. Daca eu sunt pentru un primar din colegiu, noi trebuie sa lamurim ce facem ca parlamentari, care e rolul nostru. Eu, daca ma bat pentru un primar sa ii dau bani la drum - ca pe urma ma vad oamenii acolo, nu? Ma iau de guler ca nu rezolv cu drumul. E, in momentul acela e influentare.

Dan Sova: Da, da.

Viorel Hrebenciuc: Deci, automat, suntem beliti. (...)

Dan Sova: Dar trebuie pornita de la Ministerul Justitiei cu inteligenta.

Viorel Hrebenciuc: Vezi ca asta e procedura acum, vezi ca poate sa fie si avantajul tau.

Dan Sova: Da, dar pentru asta ar trebui sa nu am dosar, ca sa ma poata pune la Justitie, ca am discutat cu Victor treaba asta."

Sova si Hrebenciuc, urmariti penal

Senatorul PSD Dan Sova si deputatul Viorel Hreenciuc sunt urmariti penal de DNA, pentru ca ar fi incercat sa fac un troc cu o lege a amnistiei si sefia PSD. Procurorii anticoruptie ii acuza pe cei doi de trafic de influenta.

Dan Sova, urmarit penal in dosarul lui Hrebenciuc: Troc cu amnistia si sefia PSD

Hrebenciuc, un nou dosar - presiuni pentru amnistie, informatii obtinute ilegal de la DNA

DNA sustine ca Hrebenciuc i-a cerut lui Sova sa isi exercite influenta pentru a obtine dezincriminarea unor fapte de coruptie, iar pretul cerut de senator de la Viorel Hrebenciuc ar fi fost sprijinul in vederea obtinerii sefiei PSD.

"Suspectul Dan Sova a acceptat promisiunea suspectului Viorel Hrebenciuc ca il va sprijini sa obtina functia de presedinte al partidului pentru a-l determina pe ministrul Justitiei sa initieze un proiect de lege avand ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000 (respectiv 'fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite') ", se arata intr-un comunicat DNA remis Ziare.com.

DNA cere arestarea lui Hrebenciuc

Intelegerea dintre cei doi ar fi avut loc dupa ce DNA a inceput urmarirea penala fata de Viorel Hrebenciuc in dosarul retrocedarilor ilegale, in care prejudiciul se ridica la 300 de milioane de lei si in care sunt implicati deputatul PSD Ioan Adam si senatorul Ilie Sarbu.

Mafia retrocedarilor Avizul pentru arestarea lui Hrebenciuc, in analiza Comisiei Juridice

Saptamana trecuta, DNA a cerut Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive atat pentru Viorel Hrebenciuc, cat si pentru deputatul Ioan Adam, in dosarul retrocedarilor ilegale a zeci de mii de hectare de padure.

Viorel Hrebenciuc urma sa primeasca 12.000 de hectare de padure, folosindu-l pe fiul sau, Andrei Hrebenciuc, ca intermediar. Potrivit procurorilor, pentru aceasta suprafata de pamant, Hrebenciuc avea sarcina sa intervina la Romsilva si sa exercite presiuni asupra functionarilor acesteia sa nu mai faca nimic pentru recuperarea prejudiciului.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Sova Hrebenciuc interceptari, #Sova Hrebenciuc stenograme, #Sova Hrebenciuc DNA , #DNA
Comentarii