Sova: Fara memoria Holocaustului nu vom fi capabili sa construim o societate democratica (Video)

Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 17:22
2501 citiri
Sova: Fara memoria Holocaustului nu vom fi capabili sa construim o societate democratica (Video)
Foto: ProTV

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, sustine ca fara memoria Holocaustului nu se poate construi o societate democratica in care diversitatea etnica, culturala si religioasa sa fie nu numai tolerate, ci respectate si apreciate.

"Memoria colectiva ne defineste atat prezentul, cat si viitorul; fara memoria Holocaustului nu vom fi capabili sa construim o societate democratica in care diversitatea etnica, culturala si religioasa sa fie nu numai tolerate, ci respectate si apreciate.

Ziua de astazi reprezinta o oportunitate pentru a ne reaminti de victimele Holocaustului, pentru a reflecta la semnificatiile umane ale acestei tragedii din istoria recenta si, de asemenea, pentru a lua atitudine impotriva rasismului si a antisemitismului care se manifesta in lume. De aceea, doresc sa imi exprim astazi intreaga compasiune si solidaritate fata de victimele nazismului si ale aliatilor acestui regim criminal", se arata intr-un comunicat de presa semnat de ministrul Sova transmis, luni, presei.

Vicepresedinte PSD precizeaza ca de Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului aduce un omagiu in memoria victimelor acestui genocid, care a avut ca rezultat uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei si a peste 220.000 de rromi (25% din populatia de etnie rroma europeana), precum si a altor grupuri persecutate din considerente rasiale, politice sau ideologice de catre regimul nazist german si de catre colaboratorii acestuia.

Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost stabilita pentru data de 27 ianuarie a fiecarui an prin rezolutia Adunarii Generale a Natiunilor Unite din 1 noiembrie 2005, dupa ce Adunarea a marcat, in acelasi an, a 60-a aniversare a eliberarii lagarelor de concentrare naziste.

"Pe langa tragedia din lagarele naziste trebuie sa ne amintim si ceea ce s-a petrecut cu populatia evreiasca din Romania in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Transnistria, locul suferintei evreilor romani si localnici, precum si a populatiei de etnie roma deportate din Romania, reprezinta un episod distinct al catastrofei europene si este o parte a genocidului si a Holocaustului. De aceea, doresc sa imi exprim astazi intreaga compasiune si solidaritate fata de victimele nazismului si ale aliatilor acestui regim criminal", mai adauga Dan Sova, citat in comunicat.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dan Sova memorie Holocaust, #Ziua Memoriala Holocaust , #Holocaust