Dan Sova: Termenul de finalizare a discutiilor cu Bechtel - 30 aprilie

Luni, 25 Martie 2013, ora 23:09
2138 citiri
Dan Sova: Termenul de finalizare a discutiilor cu Bechtel - 30 aprilie
Foto: Arhiva

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, Dan Sova, a declarat luni ca termenul pentru incheierea negocierilor cu Bechtel, 30 aprilie, este unul bun si ca a primit acceptul firmei pentru acesta.

El a tinut sa precizeze ca statul roman nu este in postura de a plati catre Bechtel o penalitate de 500 milioane de euro pentru incetarea contractului.

"Vom vedea ce pozitie vor avea reprezentantii firmei, daca aceasta va fi divergenta sau amiabila. Am speranta ca vom gasi o intelegere amiabila", a spus Sova, care a precizat ca in cazul in care firma Bechtel va avea o atitudine divergenta, problema va fi transata la Comisia de arbitraj.

Sova reziliaza contractul cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania

Demnitarul a spus ca din cei 416 km ai Autostrazii Transilvania, doar 52 sunt circulabili, iar alte tronsoane se afla un nivel de realizare de 40%.

Sova a afirmat ca este greu sa inteleaga cum doar pentru 52 km de autostrada s-au cheltuit in 9 ani 1,4 miliarde euro. Demnitarul a mai spus ca Autostrada Transilvania nu va fi finalizata din banii de la bugetul de stat si a explicat ca aceasta ar putea fi dusa la bun sfarsit ori prin parteneriat public privat ori prin concesiune. El a spus ca exista investitori care ar dori sa preia spre constructie tronsoane de autostrada.

Ce s-ar fi putut face in Romania cu miliardul de euro daruit companiei Bechtel

Sova a cerut verificarea disfunctiilor aparute in contractele cu autostrazi si a criticat faptul ca exista inca din 2005 documente secretizate in legatura cu acestea.

"Platim datoriile pentru toate lucrarile, datoriile guvernelor Boc si Ungureanu", a spus Sova, care a afirmat ca datoriile care vor fi platite in acest an sunt de 500 milioane de euro, din bugetul total al CNADR care este de 1,1 miliarde euro.

Dan Sova a adaugat ca in luna aprilie mai multe echipe ale CNADR se vor deplasa in teritoriu pentru a vedea situatia gropilor de pe drumurile nationale si autostrazi. "La rectificari incercam sa marim bugetul. De la cele sapte regionale necesarul de fonduri pentru acoperirea gropilor este de 4 miliarde. Vom incerca sa facem ce este mai grav", a sustinut Sova.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Dan Sova Bechtel, #Dan Sova autostrada Transilvania, #Dan Sova autostrazi , #ministru delegat