Sova, despre contractul Bechtel: Daca va fi publicat, ii va face bine lui Nastase

Joi, 01 August 2013, ora 23:14
3376 citiri
Sova, despre contractul Bechtel: Daca va fi publicat, ii va face bine lui Nastase
Foto: dcnews.ro

Ministrul pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a declarat, joi, ca abia asteapta sa faca public contractul cu Bechtel, pentru ca "ii va face bine domnului Nastase", dupa ce, in prealabil, anuntase ca documentul, semnat in 2003, este de negasit.

Rugat sa comenteze afirmatia fostului ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, potrivit careia "adevarata intentie a lui Dan Sova este de a ascunde contractul initial pentru a-l proteja pe Adrian Nastase, dar si pentru a-si proteja afacerile si familia", Sova a spus ca abia asteapta sa publice documentul.

"Publicarea contractului i-ar face foarte mult bine domnului Nastase, pentru ca asa lumea ar putea vedea ca, in timpul guvernarii lui Nastase, a fost semnat un contract de cinci milioane si jumatate de euro pe kilometru, iar apoi s-a transformat intr-un contract de 20 de milioane de euro pe kilometru", a precizat ministrul, la Realitatea TV.

Intrebat daca documentul s-ar putea gasi la cabinetul de avocatura care s-a ocupat de contract, Sova a spus ca originalul nu ar putea fi acolo. "In niciun caz nu se poate gasi un contract secret la un cabinet de avocatura. Singurele care ar putea avea documentul sunt Ministerul Transporturilor si Bechtel", a adaugat acesta.

Boagiu il transmite lui Sova locul exact in care se afla contractul cu Bechtel: Pur si simplu incompetent

Anca Boagiu, i-a transmis actualului ministru al Marilor Proiecte, Dan Sova, care a declarat miercuri seara ca nu se stie unde este originalul contractului semnat cu Bechtel, care este locatia exacta a documentului.

"In situatia in care Dan Sova este pur si simplu incompetent, am sa-l ajut sa gaseasca contractul pe care il da pierdut. Conform legii, contractul original se gaseste la Serviciul Probleme Speciale, etaj 2, camera 58. Adevarata intentie a lui Dan Sova este de a ascunde contractul initial pentru a-l proteja pe Adrian Nastase, dar si pentru a-si proteja afacerile si familia", anunta Anca Boagiu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Dan Sova: Contractul original semnat cu Bechtel este de negasit (Video)

Sova a explicat, miercuri seara, de ce contractul cu Bechtel nu a fost desecretizat pana acum. Demnitarul a dezvaluit ca documentul original, semnat in 2003, nu poate fi gasit, dar prevederile sale vor fi publicate imediat ce se va da de urma contractului.

"Nu s-a reusit la Ministerul Transporturilor sa se gaseasca varianta originala a contractului semnat. Exista copii, dar avem nevoie de documentul original pentru desecretizare. Contractul desecretizat publicat in 2006 e cel original din 2003, dar updatat cu actele aditionale din 2005. Nu s-a gasit varianta originala din 2003. Anexele au aparut dupa 2005. Contractul a fost desecretizat in 2006", a sustinut Dan Sova la Digi24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Dan Sova contract pierdut Bechtel, #Dan Sova contract Bechtel, #Anca Boagiu contract Bechtel, #contract pierdut Bechtel , #ministru delegat