Dan Sova, de la negarea Holocaustului la scaunul de ministru

Luni, 06 August 2012, ora 15:38
4426 citiri
Dan Sova, de la negarea Holocaustului la scaunul de ministru

Dan Sova a fost propus, luni, pentru a prelua functia de ministru pentru Relatia cu Parlamentul, in locul lui Mircea Dusa.

Situatia vine dupa ce ministrul de Interne Ioan Rus si-a dat demisia de la conducerea Ministerului de Interne si locul sau a fost luat de Dusa.

Cine este Dan Sova

Sova s-a nascut la Bucuresti in data de 9 aprilie 1973 si este senator de Olt.

Este avocat, inscris in Baroul Bucuresti din 1995. Detine casa de avocatura "Sova si Asociatii". Practician certificat in reorganizare judiciara si faliment, Sova este membru al Uniunii Nationale a Practicienilor in Reorganizare si Lichidare din Romania.

Declaratii colorate si negarea Holocaustului

In februarie 2012, a avut un schimb de replici la Realitatea TV, in pauza de emisiune, cu senatorul PDL Mihaela Popa, care ulterior a trecut la PNL. Popa l-a acuzat pe Sova ca a amenintat-o ca o va "calca in picioare".

Senatorul PSD a negat insa acuzatiile si a precizat ca i-a spus acesteia doar ca este "ridicola" si ca vine "in emisiune ca o floare blonda".

Tot in februarie 2012, Sova a fost numit purtator de cuvant al PSD, functie pe care a ocupat-o pana cand a dat-o in bara cu declaratii legate de Holocaust.

Senatorul a declarat, la o emisiune pe postul The Monney Channel, ca "Datele istorice arata ca la Iasi au fost omorati 24 de cetateni romani de origine evreiasca de soldatii din armata germana (...) Nu au participat soldati romani. Este un lucru lamurit istoric".

Victor Ponta l-a dat jos din functia de purtator de cuvant si l-a trimis la Washington sa se documenteze.

Cand s-a intors, a ramas vicepresedinte al Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului Romaniei si, in ultimul timp, a reprezentat USL intr-o serie de declaratii legate de desfasurarea referendumului privind demiterea lui Traian Basescu.

Averea lui Sova

Averea lui Sova a fost, de multe ori, subiect de presa. Adevarul scria, in martie 2011: "Senatorul PSD Dan Sova a castigat, de-a lungul timpului, sute de mii de euro din bani publici, prin contractele obtinute de firma sa de avocatura. Cele mai importante contracte cu statul ale firmei de avocatura 'Sova si Asociatii' au fost obtinute dupa cooptarea, ca partener, a actualului presedinte al PSD Victor Ponta".

Dan Sova s-a aflat, alaturi de Victor Ponta, in centrul unui scandal descris de o mare parte a presei ca fiind un dosar politic, dupa ce ANAF a verificat anul trecut contractele de asistenta juridica in vederea constituirii Companiei Nationale Energetice incheiate cu Casa de Avocatura "Sova si Asociatii". In cadrul acestei firme, activau, pe langa alti avocati, Dan Sova si Victor Ponta.

In 22 iunie, la o zi dupa ce presedintele Traian Basescu i-a spus liderului PSD, Victor Ponta, ca l-ar putea intreba despre banii de la Midia si Rovinari, Victor Ponta a primit o citatie in care era solicitat sa se prezinte pe 24 iunie la sediul ANAF, cu declaratiile de venit pe 2007 si 2008 si cu registrul jurnal de incasari si plati.

Seful de atunci al ANAF, Sorin Blejnar, afirma ca nu este "nimic politic in legatura cu dl. Ponta", momentul primirii citatiei fiind doar "o coincidenta".

M.M.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Sova biografie, #Dan Sova propus ministru Parlament , #ministru pentru Relatia cu Parlamentul