Dan Sova: La initiativa mea, tineretul PSD va studia istoria Holocaustului

Miercuri, 08 August 2012, ora 19:36
4001 citiri
Dan Sova: La initiativa mea, tineretul PSD va studia istoria Holocaustului
Foto: Arhiva

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Dan Sova, a marturisit ca, dupa ce a fost criticat dur dupa episodul negarii Holocaustului, a decis ca tineretul PSD trebuie sa studieze tragedia care a avut loc in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial.

Dan Sova a spus ca a gresit si si-a asumat afirmatiile, care au fost facute din "nestiinta" si nu din "rea-vointa".

"In mod evident, in luna martie, am facut unele afirmatii care au fost absolut gresite, afirmatii pe care mi le-am asumat, pe care le-am recunoscut si in legatura cu care am spus si am subliniat ca au fost facute din nestiinta si nu din rea-vointa. Ulterior acelui moment, recunoscandu-mi greseala si asumandu-mi-o cu toata demnitatea, m-am pus la curent cu tot ceea ce a insemnat calvarul comunitatii evreiesti in Romania in perioada regimului Ion Antonescu.

Mai mult decat atat, am studiat intreaga istorie, foarte framantata, a evreilor si a antisemitismului romanesc incepand inca de la Cuza si pana in timpul regimului Ion Antonescu. Dupa intoarcerea mea si din calatoria de la Muzeul Holocaustului de la Washington am spus foarte clar ca, din pacate pentru noi romanii, ne inscriem si noi alaturi de alte tari pe harta antisemitismului interbelic si din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial", a precizat Sova intr-un interviu acordat agentiei Newsin.

Organizatia ActiveWatch protesteaza fata de numirea lui Dan Sova in Guvern (Video)

Dan Sova a mai spus ca incepand cu 2012 PSD va introduce la ISD un curs de studiere a istoriei Holocaustului, la care este asteptat sa participe si Radu Ioanid de la Muzeul Holocaustului din Washintgon.

Intrebat daca se astepta ca imediat dupa numirea sa in functia de ministru in Relatia cu Parlamentul sa apara atacuri, Dan Sova a replicat: "Eu si responsabili din PSD am depus toate eforturile, in perioada de dupa martie, cand m-am intors de la Washington, pentru ca pozitia mea sa fie cunoscuta de toate mediile de interes ale comunitatii evreiesti.

Se pare ca actiunea noastra nu a patruns peste tot si au existat unii lideri importanti din comunitatea evreiasca din Israel, cum am observat, chiar de la Institutul Simon Wiesenthal, care nu au fost foarte bine informati in legatura cu tot ce s-a intamplat, dar asta nu este o problema".

Dupa declaratiile din martie, Dan Sova i-a trimis ambasadorului statului Israel la Bucuresti o scrisoare prin care il asigura ca totul a fost o greseala. Acesta a declarat ca va mai trimite asemenea scrisori care sa reafirme greseala.

"Intentionez sa trimit chiar in cursul zilei de astazi o scrisoare catre Institutul Simon Wiesenthal din Ierusalim pentru a lamuri si acolo lucrurile. Dl ambasador al Israelului imi cunoaste foarte bine pozitia, de altfel ati vazut ca directorul institutului Wiesel din Bucuresti, dl Alexandru Florian, a avut o interventie favorabila mie, caruia ii multumesc si ii sunt recunoscator, dar domnia sa mi-a fost alaturi dupa acea intamplare, mi-a inteles foarte clar regretele, m-a sprijinit in studiu si cunoaste foarte bine faptul ca a fost pur si simplu o eroare, nu o convingere sau o rea-intentie", a conchis Sova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Sova PSD studiere istorie Holocaust, #tineret PSD studiere Holocaust, #Sova negare Holocaust , #ministru pentru Relatia cu Parlamentul