Miscarea Sionista Mondiala: Numirea lui Sova in Guvern e jenanta si revoltatoare

Miercuri, 08 August 2012, ora 14:28
8278 citiri
Miscarea Sionista Mondiala: Numirea lui Sova in Guvern e jenanta si revoltatoare
Foto: Arhiva

World Zionist Organization (Miscarea Sionista Mondiala) protesteaza fata de numirea lui Dan Sova ca ministru in Guvernul Romaniei, considerand ca aceasta este "absolut jenanta si revoltatoare".

"In numele Miscarii Sioniste Mondiale - Comisia pentru Romania din cadrul WZO, vrem sa declaram ca numirea lui Dan Coman Sova in Guvernul Romaniei este absolut jenanta si revoltatoare si foarte inacceptabila, in Romania, in Israel si in intreaga lume", se arata intr-un comunicat semnat de Iulius Medler si Zighi Zilberman, remis Ziare.com.

Centrul pentru Combaterea Antisemitismului: Numirea lui Sova in Guvern, un afront

"Suntem foarte revoltati fata de aceasta numire a unei persoane care neaga istoria poporului evreu de pretutindeni, care neaga Progromul de la Iasi si Holocaustul, in general. Dorim sa-i aducem aminte domnului Sova ca intre 27-29 iunie 1941 a fost unul din cele mai cumplite si violente progromuri din istoria evreilor din Romania, initiat de generalul Ion Antonescu impotriva cetatenilor de etnie evreiasca din orasul Iasi.

In conformitate cu datele prezentate de autoritatile romane, in cele trei zile au fost ucisi 13.266 de evrei, si nu 24 de cetateni romani precum a declarat domnul Sova intr-o emisiune televizata la inceputul anului 2012", se afirma in comunicat.

Seful Centrului Simon Wiesenthal: E jenant pentru Romania ca Sova e ministru

Semnatarii solicita ca Dan Sova sa fie "demis imediat" si apoi sa fie trimis la Yad Vashem din Israel (Memorialul victimelor Holocaustului), unde sa studieze istoria Holocaustului si a "tuturor pogromurilor din Romania".

"Noi vom continua sa apelam la guvernul SUA si la conducerea Uniunii Europene pana ca aceasta persoana va fi demisa din Guvernul Romaniei, cu cat mai repede cu atat mai bine!", se incheie comunicatul Miscarii Sioniste Mondiale.

La inceputul lunii martie, senatorul PSD Dan Sova a declarat ca numarul evreilor ucisi la Iasi in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost mai mic decat datele oficiale, iar romanii nu au fost implicati.

"Datele istorice arata ca la Iasi au fost omorati 24 de cetateni romani de origine evreiasca de soldatii din armata germana (...) Nu au participat soldati romani. Este un lucru lamurit istoric", a spus Sova intr-o emisiune de televiziune.

Sova cere scuze pentru negarea Holocaustului

Declaratiile lui Sova au starnit proteste din partea organizatiilor internationale evreiesti, senatorul fiind nevoit sa-si ceara scuze si sa demisioneze din functia de purtator de cuvant al PSD.

O.A.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Dan Sova negare Holocaust, #Miscarea Sionista Mondiala Dan Sova, #protest Miscarea Sionista Mondiala Sova , #ministru pentru Relatia cu Parlamentul