Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce spune fostul ministru Dan Sova despre esecul autostrazii Comarnic-Brasov

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 10:49
7650 citiri
Ce spune fostul ministru Dan Sova despre esecul autostrazii Comarnic-Brasov
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul ministru al Transporturilor Dan Sova a vorbit vag, vineri dimineata, despre faptul ca statul roman a renuntat la construirea in concesiune a autostrazii Comarnic-Brasov.

"Erau neintelegeri de cand eram in functie", a declarat Dan Sova, aflat la IPJ Ilfov, unde trebuie sa dea cu subsemnatul in fiecare luni si vineri, potrivit obligatiilor controlului judiciar impus de procurorii DNA.

"Mai departe nu stiu ce s-a intamplat", a continuat fostul ministru, care nu a dorit sa comenteze mai mult pe marginea acestui subiect.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a anuntat joi ca statul roman a renuntat la construirea in concesiune a autostrazii Comarnic-Brasov.

E oficial! Statul renunta la autostrada Comarnic-Brasov (Video)

"In urma finalizarii negocierii pentru atribuirea contractului de concesiune cu asocierea Vinci-Strabag-Aktor, CNADNR SA anunta anularea procedurii pentru atribuirea contractului de concesiune de lucrari publice pentru proiectarea, constructia, finantarea, operarea si intretinerea autostrazii Bucuresti- Brasov, tronsonul Comarnic-Brasov", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Autostrada Comarnic-Brasov, al treilea esec: Va fi construita din banii statului?

Printre motivele invocate se numara depasirea tintelor asumate de Romania in ceea ce priveste deficitul bugetar si datoria publica, dar si faptul ca firmele care au castigat licitatia nu au reusit sa convinga institutiile financiare internationale sa se implice in finantarea proiectului.

Soseaua de mare viteza, de aproximativ 60 de kilometri, ar fi trebuit sa fie construita de consortiul format din francezii de la Vinci, austriecii de la Strabag si grecii de la Aktor.

Nu este pentru prima data cand autostrada Comarnic-Brasov e abandonata: acest lucru s-a intamplat atat in 2005, cat si in 2010.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Sova Comarnic Brasov, #Sova autostrada , #ministrul Transporturilor