Sova: Discursul lui Basescu trebuie trimis lui Merkel, sa se delecteze cu el

Vineri, 03 August 2012, ora 21:42
4125 citiri
Sova: Discursul lui Basescu trebuie trimis lui Merkel, sa se delecteze cu el
Foto: Arhiva

Discursul de vineri al lui Traian Basescu trebuie tradus si trimis Angelei Merkel, sa se delecteze cu el, a opinat senatorul PSD Dan Sova.

"Am opinia personala ca discursul domniei sale de astazi ar trebui tradus si trimis doamnei Angela Merkel, sa se delecteze in weekend cu el", a spus Sova.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat vineri, la sediul de campanie, ca amanarea deciziei CCR "a fost generata de un chestor", care "a mintit inainte de organizarea referendumului, ori ieri" si i-a transmis acestuia sa tina cont in lumina cazului Nastase ca functionarii platesc mai scump decat politicienii.

"Nu stiu daca e bine, dle chestor. Ati mintit ori inainte de organizarea referendumului, ori ieri. Ori, un chestor... ma tem ca eu v-am facut chestor. Nu stiu daca e bine, dle chestor (...) Pe data de 2, Ioan Rus a dat dispozitia sa blocheze decizia Curtii Constitutionale.

Si atunci, chestorul-sef cu evidenta populatiei n-a facut decat sa se execute. Numai ca Ioan Rus si chestorul trebuia sa stie un lucru: au vazut cazul Adrian Nastase, cand cel care a dat dispozitia si a fost beneficiar, omul politic, a primit doar doi ani de inchisoare, pe cand functionarii care au executat fapta ilegala au primit cinci, sase, sapte ani. Deci, eu cred ca domnul chestor n-a invatat nimic din cazul Nastase", a declarat Basescu.

De asemenea, el a sustinut ca Guvernul, prin "presiunea pusa pe primari sa modifice drastic listele electorale, nu face decat sa-i puna pe primari in situatia de infractori".

"Pare a fi o incercare de a impinge responsabilitatea fraudarii referendumului de la ei, de la guvern, catre primari, catre cei pe care i-au avut in sectiile de votare", a spus Traian Basescu.

"La fel cum presiunea pusa pe primari sa modifice drastic listele electorale nu face decat sa-i puna pe primari in situatia de infractori, pentru ca ei au comunicat listele electorale anterioare, iar falsurile facute initial, care eventual ar fi indreptate acum, sau falsurile care se fac acum si nu corespund cu ce au dat pentru referendumul din 29 nu fac decat sa-i puna pe primari in situatia de infractori", a mai explicat el.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sova discurs Basescu Merkel, #Sova ironizeaza Basescu, #Sova referendum demitere Basescu , #PSD