Sova: E umoristic sa-ti imaginezi ca liderii USL se duceau la Basescu sa faca trafic de influenta

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 16:50
2287 citiri
Sova: E umoristic sa-ti imaginezi ca liderii USL se duceau la Basescu sa faca trafic de influenta

Senatorul PSD Dan Sova a declarat miercuri ca este o "coincidenta bizara" intre inceperea campaniei electorale de la referendum si zvonurile privind referirile la USL dintr-o ancheta DNA deschisa asupra unor membri CSM.

Intrebat daca afecteaza USL zvonurile potrivit carora un membru CSM si consilierul acestuia si-ar fi negociat cu persoane din conducerea USL functiile de procuror-sef al DNA si de procuror general al Romaniei, Sova a declarat ca acest lucru i se pare "umoristic".

Ancheta DNA la CSM: Vezi legatura lui Ponta cu procurorii urmariti penal

"Eu nu cred ca ne afecteaza deloc. Mie, sincer sa fiu, mi se pare o treaba umoristica, pentru ca trebuie sa ne uitam la modul in care sunt numiti procurorii in Romania, procurorul-sef al DNA si procurorul general. Ma refer la faptul ca ministrul Justitiei propune, CSM avizeaza si presedintele Romaniei numeste.

Am inteles de la televizor ca inregistrarile sunt vechi de acum o luna. Daca sunt vechi de acum o luna, va reamintesc ca acum o luna era liniste pe scena politica romaneasca si incercam sa coabitam cu presedintele Traian Basescu.

Mie, sincer sa fiu, mi se pare umoristic ca cineva sa-si imagineze ca liderii USL se duceau la Traian Basescu sa faca trafic de influenta sa numeasca procurorii. Eu nu pot sa iau decat ca pe o gluma treaba acesta", a declarat Sova.

Nu-mi imaginez ca DNA este oficial in campanie electorala

Intrebat daca este vreo legatura intre aceste zvonuri si campania pentru referendum, Sova a precizat ca este o "coincidenta bizara".

"Nu stiu, acuma nu pot sa imi imaginez ca DNA-ul este oficial in campanie electorala. Sper sa nu fie asa, Doamne fereste! Este o coincidenta bizara intre afirmatiile presedintelui, inceputul campaniei si lansarea acestor zvonuri.

Dar eu cred ca cel mai simplu s-ar rezolva daca astazi purtatorul de cuvint al DNA-ului ar iesi public si ar spune ce ancheteaza, pe cine, pe ce probe se bazeaza in mod transparent, cand s-au petrecut faptele, deci sa spuna public ca sa stim despre ce vorbim.

Asa, sa facem speculatii, mi se pare o gluma. Pai niciun lider USL nu are atributii in numirea procurorilor in Romania. In Romania procurorii sunt numiti prin decret prezidential. Iar trafic de influenta, conform articolul 256, trebuie sa il faci pe langa persoana care are atributia, ori atributia de numire este la presedintele Romaniei.

Uite, eu spre deosebire de presedintele Romaniei care crede ca noi vrem sa preluam controlul asupra Justitiei, ma rog, nu stiu de la cine sa-l preluam, asta e o alta intrebare, eu nu-mi imaginez ca cineva a facut trafic de influenta pe langa el ca sa numeasca procurori. Nu cred asta", a precizat Sova.

Procurorii DNA au efectuat, miercuri dimineata, perchezitii la sediul CSM, in locuintele membrului CSM George Balan si a consilierului acestuia, Marcel Sampentru. Cei doi procurori sunt acuzati de trafic de influenta pe langa lideri politici din USL, pentru functia de procuror general al Romaniei, respectiv sef al DNA.

Potrivit unor surse, negocierile pentru functia de procuror general al Romaniei ar fi ajuns pana la premierul Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sova USL trafic influenta, #Sova CSM trafic influenta, #membri CSM ridicati DNA, #membri CSM acuzati trafic influenta, #CSM inlocuire Kovesi, #Ponta interceptari CSM functii , #PSD