Sova: Macovei sa prezinte lista celor din PDL care nu sunt integri

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 18:07
1587 citiri
Sova: Macovei sa prezinte lista celor din PDL care nu sunt integri
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Dan Sova ii cere Monicai Macovei sa prezinte, asa cum a promis, lista cu cei numiti de PDL in diverse functii publice si care au fost gasiti de forurile interne ale PDL incompatibili din punct de vedere al criteriilor de integritate.

"Acum exact zece zile, in cadrul unei emisiuni la postul de televiziune B1 Tv, Monica Macovei a anuntat ca, 'peste zece zile' va prezenta o lista cu cei numiti de PDL in diverse functii publice si care ar trebui sa paraseasca aceste pozitii sau chiar partidul, care urmare a implicarii lor in cazuri de coruptie. Fostul ministru al Justitiei a precizat, in mod exceptional, ca are sustinerea totala a presedintelui PDL, Emil Boc, in aceasta actiune.

In cele zece zile care au trecut de la acest anunt, nu a existat o singura informatie venita din interiorul PDL sau un singur gest politic, care sa arate ca o astfel de actiune chiar va avea loc. Dimpotriva, secretarul de stat, Marin Anton, cercetat de ANI din cauza averii uriase, a devenit seful comisiei de Infrastructura a PDL. Ioan Botis, fost ministru al Muncii, acuzat de fraude cu fonduri europene, a devenit seful comisiei de Munca a PDL. Iar exemplele in acest sens ar putea continua", spune Sova intr-un comunicat de presa.

"In aceste conditii, consider, in asentimentul opiniei publice, ca este absolut obligatoriu ca astazi Monica Macovei sa prezinte public lista celor considerati incompatibili, din punct de vedere al integritatii lor, cu functiile publice si/sau cu calitatea de membru al Partidului Democrat Liberal. Date fiind acuzatiile permanente aduse de fostul ministru al Justitiei diferitilor membri ai opozitie sau chiar formatiunilor de opozitie in ansamblu, Monica Macovei trebuie sa arate ca face, in propriul partid, ceea ce le reproseaza altora ca nu fac", mai spune pesedistul.

Concret, el ii cere eurodeputatei PDL prezentarea a trei elemente: "lista persoanelor audiate de comisia din PDL care s-a ocupat de aceasta problema; lista criteriilor de integritate in baza carora aceste persoane au fost evaluate; lista finala a celor considerati de comisie ca fiind incompatibili cu functiile publice pe care le detin si/sau cu statutul de membru al PDL".

"De asemenea, doresc sa o intreb pe doamna Macovei daca, in eventualitatea in care aceste demersuri ale sale esueaza, va mai ramane alaturi de PDL si de coruptii din PDL pentru a obtine un nou mandat de europarlamentar, ori va pleca, la expirarea 'ragazului' pe care si l-a acordat, alaturandu-se societatii civile, in lupta impotriva coruptiei si pentru asanarea clasei politice, deziderate ale carui aparator se declara. In lipsa unui raspuns imediat, in sensul solicitat, respectiv prezentarea listei publice a celor 'incriminati', a listei complete a celor auditati si a criteriilor de integritate putem concluziona ca avem doar o noua mostra de demagogie publica, tipica doamnei Macovei.

In context, amintesc Monicai Macovei ca exista o serie de demnitari de prim-rang ai actualei puteri, precum seful ANAF sau chiar ministrul de Interne, ale caror nume au aparut in scandaluri imense de coruptie, cum este cel privind vamile. Fata de aceste persoane, fostul ministru al Justitiei nu a luat niciun fel de pozitie. Este timpul sa o faca, astazi, sau sa inceteze, pentru totodeauna, discursul acuzator, dar lipsit de substanta care o caracterizeaza", conchide Dan Sova.

Monica Macovei spunea pe 7 octombrie ca o comisie interna a PDL de evaluare a persoanelor care ocupa functii publice a audiat 60 de persoane, secretari de stat si sefi de agentii guvernamentale propuse si sustinute de PDL, urmand ca Gheorghe Flutur sa faca propuneri premierului Boc in legatura cu activitatea lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dan Sova Monica Macovei, #Macovei lista incompatibili PDL, #criterii integritate Macovei , #PSD