Ponta, Sova, conjuratia avocatilor de la Turceni (Opinii)

Sambata, 28 Martie 2015, ora 07:18
12369 citiri
Ponta, Sova, conjuratia avocatilor de la Turceni (Opinii)
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Votul senatorilor in cazul Sova n-a ramas fara reactie. Klaus Iohannis si-a facut curaj si a trimis un mesaj catre Curtea Constitutionala prin care cere o interventie in cazul mascaradei de miercuri, prin care Dan Sova a fost salvat de arestare.

Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Senatului, a incalcat o decizie a Curtii Constitutionale prin care aceasta cere modificarea regulamentului de functionare in sensul deciziei de a permite ridicarea imunitatii cu votul majoritatii senatorilor prezenti la sedinta si nu cu cel al majoritatii senatorilor (prezenti sau absenti).

Tariceanu n-a tinut cont de aceasta decizie si, zic eu, la cererea lui Ponta, a organizat o regie pentru a-l salva pe Sova.

Dar de ce Victor Ponta a sacrificat totul, credibilitate personala care oricum era la un nivel minuscul, credibilitatea partidului, a fragilizat Executivul si a agitat opinia publica?

Cred ca asta nu poate sa insemne decat ca "prietenul" Dan Sova stie lucruri grave despre Victor Ponta. Salvarea fiind facuta cu sacrificii imense, inseamna ca si secretele sunt mari.

Dupa aceasta mascarada, Ponta iese slabit, iar Iohannis a punctat aproape decisiv, in opinia mea, prin mesajul adresat Curtii Constitutionale.

E greu de inchipuit ca judecatorii ii vor da dreptate lui Tariceanu, asta ar insemna sa se contrazica. Daca nu vor tine cont de decizia Curtii, vom avea o premiera in Romania, o camera a Parlamentului se situeaza in afara legii fundamentale. Acest lucru nu se va putea rezolva decat prin inceperea urmaririi penale a presedintelui Senatului pentru infractiunea de abuz in serviciu.

Si uite asa, Ponta mai sacrifica un yesman politic.

In urma cu zece ani, era de neimaginat ca Tariceanu sa-si incheie cariera politica intr-o astfel de mocirla morala. Si cred ca asta s-a intamplat pentru ca n-a suportat pierderea pozitiei de lider al PNL. Orgoliul este care probabil l-a prabusit.

Trebuie sa remarc si faptul ca, dupa o perioada destul de lunga, Klaus Iohannis isi intoarce privirea si spre problemele interne. In opinia mea, acest episod trist din Parlamentul Romaniei ii ofera posibilitatea sa-l scoata pe Victor Ponta din joc.

Cred ca plecarea lui Sova din Senat va fi echivalenta cu demisia intempestiva a actualului premier. In aceasta relatie toxica, e ascunsa slabiciunea liderului PSD. Nu degeaba s-a pus Sova cu bata sa distruga calculatoarele si nu degeaba e acuzat astazi de DNA ca a falsificat documente.

In acea perioada tulbure, in care cei doi avocati de "prestigiu" ofereau consultanta juridica unei companii de stat, fiind platiti din bani publici, atunci cand se aflau in slujba Complexului Energetic Turceni, s-a cimentat intre ei, in opinia mea, o dependenta aflata in afara legii.

Uitati-va un pic la atitudinea lui Victor Ponta de fiecare data cand e intrebat de "prietenul" Sova - ia foc instantaneu, evita raspunsul si inchide discutia in mod abrupt.

Daca n-ar avea niciun amestec in aceasta poveste, de ce ar evita intrebarile reporterilor? Ar fi fost mai normal sa organizeze chiar o conferinta de presa in care sa raspunda sincer la intrebarile jurnalistilor. Dar n-o sa vedem prea curand asa ceva.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ponta apara Sova, #Tariceanu vot Sova Senat, #CCR Iohannis vot Sova , #Victor Ponta