Dan Diaconescu: Nu-l exclud pe Emil Boc din ecuatia arestarii mele (Video)

Luni, 19 Iulie 2010, ora 09:50
4323 citiri
Dan Diaconescu: Nu-l exclud pe Emil Boc din ecuatia arestarii mele (Video)
Foto: Antena 3

Dan Diaconescu, patronul OTV, si-a inceput saptamana la DNA, el fiind citat intr-un dosar despre care a declarat ca nu stie la ce se refera. Insa, printre alte declaratii, Diaconescu a rostit numele premierului Emil Boc in legatura cu arestarea sa.

"Cand am spus sambata, la emisiunea dlui Stelian Tanase, ca una dintre variantele arestarii ii implica pe domnii Berceanu-Videanu-Blaga, nu inseamna ca l-am exclus pe domnul Emil Boc din aceasta ecuatie, o sa va dau mai multe detalii cand voi iesi, daca nu ma aresteaza", a declarat Dan Diaconescu.

Contactata de Ziare.com purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a comentat afirmatia lui Dan Diaconescu, spunand ca "este o prostie, este o aberatie".

La iesire, dupa mai putin de jumatate de ora petrecuta alaturi de procurori, Diaconescu nu a mai detaliat acuzatia, dar, in schimb, s-a declarat vinovat de santaj, cot la cot cu premierul.

"Daca exista un procuror curajos, sa-l aresteze si pe dl Boc, iar eu sunt gata sa ma autodenunt. Sunt vinovat de santaj, impreuna cu dl Emil Boc, pentru atunci cand, in emisiunea mea, premierul i-a amenintat pe parlamentarii PD-L ca-i va da afara daca voteaza motiunea depusa de PSD. Putem imparti aceeasi celula, aceeasi pereche de catuse, desi domnia sa este mai mic de inaltime", a spus Dan Diaconescu, la iesirea din sediul DNA.

Dan Diaconescu: Basescu s-a jurat ca nu are nici o legatura cu arestarea mea

In viziunea patronului OTV, aceste drumuri la DNA au un singur scop: sa-i impiedice candidatura la prezidentiale.

"Pot sa va spun ca aproape toti procurorii din cladire lucreaza in cazul meu. (...) Dupa cum vedeti ei nu se lasa, in continuare vor sa renunt la candidatura la presedintie", a afirmat, luni dimineata, patronul OTV. Potrivit spuselor sale, un sondaj realizat la Arad arata ca in acest judet, Paridul Popular condus de Dan Diaconescu are 16,5 la suta.

"In cazul in care voi fi arestat astazi (luni N.R.) si nu voi mai reusi sa candidez, cu singuranta se va gasi cineva care sa duca la capat ideile noastre", a precizat Diaconescu. Ceea ce nu s-a intamplat, patronul OTV iesind nevatamat din sediul DNA, dupa mai putin de jumatate de ora.

Relatia cu presedintele nu a scapat declaratiilor lui Dan Diaconescu, el afirmand, la iesirea din sediul DNA, ca a dat publicitatii numai ceea ce a convenit cu Traian Basescu, din convorbirile purtate cu domnia sa.

"Am mai aflat ca se fac eforturi pentru a afla daca intr-adevar am vorbit cu presedintele Traian Basescu. Am dat publicitatii numai ceea ce am convenit cu presedintele sa dam publicitatii, pentru ca asa este frumos", a spus Diaconescu, intrebat de catre jurnalisti ce a facut in sediul DNA.

"Stau din ce in ce mai putin la interogatorii, nu stiu ce se intampla, daca bate un vant de schimbare. Se cauta tot felul de hibe in viata mea, in ultimii 20 de ani si se vrea impiedicarea candidaturii mele", a mai spus Diaconescu, luni.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Dan Diaconescu DNA, #Dan Diaconescu arestare Boc, #Dan Diaconescu candidat prezidentiale , #DNA