De la cititori: Ziaristii - breaking news pentru presedinte

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 22:20
2466 citiri
De la cititori: Ziaristii - breaking news pentru presedinte

Atentie ziaristi, vin vremuri grele! In Romania de astazi nimic nu te mai poate surprinde ... talhari, criminali ori violatori cercetati in libertate, politicieni imbogatiti din afaceri de la stat ori directori si sefi de agentii cu venituri de ordinul zecilor de mii de euro si ... ziaristi inchisi pentru presupuse fapte.

Cine ar fi crezut in urma cu nici un an, cand presedintele Romaniei, premierul, ori ministrii erau la OTV ca acasa, ca Dan Diaconescu va fi arestat? In conditiile in care institutiile de presa din Romania se mai bucura inca de o anumita credibilitate, Basescu, Boc&Co se pare ca nu mai stiu ce sa faca pentru a distrage atentia romanilor de la falimentul in care vor baga cat de curand tara.

Se ofera inca o data circ romanilor, insa in ce priveste discreditarea presei - lucru cu care Basescu si restul sunt obisnuiti, daca ne aducem aminte de celebrele sintagme "tiganca imputita" ori "gaozar" - , s-a trecut la o faza mult mai brutala: inchiderea ziaristilor dupa gratii.

Inainte de toate, Dan Diaconescu este un ziarist care a demonstrat ca poate sa-i influenteze pe multi romani. Nu sunt de acord cu nicio forma de santaj sau mai stiu eu ce alt gen de influenta, insa, nu pot fi de acord nici cu arestarea lui Dan Diaconescu pentru un presupus santaj si cu atat mai putin pentru cercetarea in stare de arest preventiv.

Asta dupa ce am avut ocazia zilele trecute sa aflu ca 4 hoti de buzunare din Deva, recidivisti cu acte de haiducie probate din luna mai, sunt cercetati in libertate, desi au atacat batrani!

La ce ne putem astepta peste o luna sau doua cand subiectul Dan Diaconescu nu va mai fi de breaking news, iar oamenii vor trebui sa simta masurile de austeritate luate de Guvernul Boc si PD-L sau eliminarea subventiilor la incalzire ori cresterea preturilor? Cumva la o eliminare a clientelei politice? Sa fim seriosi!

Cei care se ocupa de manipularea maselor, de dezinformare sau intoxicare, cu siguranta pregatesc deja un alt breaking news. Poate ceva legat de capii Bisericii, pentru ca, la fel ca si in cazul presei, Biserica mai are o anumita credibilitate. Sau cine stie ce alt ziarist celebru.

Ne amintim de celebrul caz de rapire a celor trei jurnalisti in Irak - caz care a distras cateva luni atentia opiniei publice de la politicieni, clientela politica, cresteri de preturi, nivel de trai mai scazut pentru romani.

Daca vreti, tot ce s-a intamplat in aceste zile imi aduce aminte de o expresie dintr-o celebra carte pe care cunoscatorii o stiu: "Ascultam glasul poporului, atunci cand spune ce vrem noi".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#breaking news Dan Diaconescu, #Dan Diaconescu arestat DNA, #Dan Diaconescu sondaj , #DNA
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Mariu Mitrache, nu-i rau ca te-ai incercat si tu in ale scrisului, cu conditia sa nu mai faci, ca-i recidiva si atunci schimbam discursul, parol !!