Presa de azi - Senzational: Dan Diaconescu, in direct la DNA!

Marti, 22 Iunie 2010, ora 07:13
3951 citiri
Presa de azi - Senzational: Dan Diaconescu, in direct la DNA!
Foto: Romania Libera

DNA a organizat ieri perchezitii la sediul postului OTV, precum si la locuinta patronului acestuia, Dan Diaconescu, intr-un dosar referitor la santajarea unui primar aradean de catre un "clarvazator" care realizeaza o emisiune la OTV. Dan Diaconescu este acuzat de santaj, anchetatorii comunicandu-i oficial invinuirea

Dan Diaconescu, acuzat de santaj impreuna cu un "clarvazator" care n-a vazut DNA-ul: "In 2014, o sa ma vedeti candidand la presedintie", scrie Gandul.

Procurori DNA, insotiti de jandarmi si mascati, au descins, luni, la sediul postului OTV din Bucuresti si la locuinta patronului acestuia, Dan Diaconescu. Potrivit unei declaratii facute aseara de avocatul acestuia, Diaconescu a fost pus sub invinuire pentru infractiunea de santaj.

Principala proba a anchetatorilor ar fi difuzarea unui promo in care Dan Diaconescu anunta dezvaluiri despre primarul din Zarand, dezvaluiri care ulterior nu au mai aparut pe post.

Surse judiciare au declarat pentru Gandul ca anchetatorii au cautat anumite casete care reprezinta probe intr-un dosar penal care ii vizeaza pe Doru Parv si Dan Diaconescu. Doru Parv este un "clarvazator" care realizeaza o emisiune la OTV. In plus, acesta a fost invitat adesea in emisiunea realizata de Dan Diaconescu pentru a-si exprima opinia in unele cazuri extrem de mediatizate, cum ar fi disparitia avocatei Elodia Ghinescu.

Dosarul penal aflat in lucru la DNA s-a constituit in urma unui denunt facut de un primar din judetul Arad, caruia Doru Parv i-ar fi cerut bani pentru a opri difuzarea unei casete compromitatoare.

In momentul perchezitiilor, Dan Diaconescu nu se afla in Romania. Contactat de ziarul Gandul , in jurul orei 13.45, el a declarat: "N-am mai auzit asa ceva, sa-ti sparga usa, in conditiile in care nu exista un dosar si nu esti invinuit de nimic. Nici avocatii mei n-au mai auzit asa ceva. Eu sunt in strainatate, ma urc acum in avionul meu personal si, in doua ore, voi fi in tara. Sper sa nu mi-l confiste si pe asta, cand ajung. Sau poate ma aresteaza. Orice e posibil la noi. Nu m-ar mira sa-mi faca si perchezitie la bord".

Senzational: Dan Diaconescu, anchetat pentru santaj, anunta Romania Libera. Procurorii DNA l-au pus sub invinuire, luni, pe patronul postului OTV, Dan Diaconescu, pentru santaj si amenintare in legatura cu primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot.

Anchetatorii sustin ca in vara anului trecut, intr-o emisiune realizata de Dan Diaconescu, au fost anuntate "dezvaluiri senzationale" despre imbogatirea ilegala a primarului PC Ioan Florin Mot din comuna Zarand, judetul Arad.

Atunci, primarul ar fi luat legatura cu Doru Parv, realizatorul unei emisiuni de paranormal la OTV, pe care il cunostea. Parv i-ar fi spus ca filmul nu va fi transmis daca plateste circa 200.000 de euro pe un contract de prestari servicii, sustin surse judiciare. Filmul era realizat de reporterul Mihaela Moise, care are statutul de martor in dosar.

Primarul a facut denunt la DNA, iar telefoanele realizatorilor de la OTV au fost interceptate. In luna februarie anul acesta procurorii DNA l-au fost pus sub invinuire pe realizatorul Doru Parv. Atunci, Dan Diaconescu a fost audiat ca martor. Ulterior, in baza atat a unor interceptari, cat si a unor declaratii ale faptuitorilor si martorilor, procurorii au inceput urmarirea penala si impotriva lui Dan Diaconescu.

Potrivit presei, Dan Diaconescu ar avea o avere de peste 33 de milioane de euro. El ar detine vile in Constanta, Sinaia, Bucuresti, unde ar avea si un bloc. De asemenea, ar avea un avion si trei limuzine de lux.

Pe langa publicitate, specialistii spun ca Dan Diaconescu ar fi obtinut importante sume la limita legalitatii: oricine voia sa-si sustina cauza in cadrul unei emisiuni OTV incheia un contract de prestari servicii, intra pe post si spunea ce voia. Daca acea persoana ataca un rival, iar acesta suna pentru drept la replica, i se cerea sa incheie si el un contract de prestari servicii pentru a intra pe post si a spune ce doreste.

Senzational! Diaconescu, in direct la DNA, titreaza Evenimentul Zilei. Starostele OTV a fost pus, ieri, sub invinuire pentru santaj si amenintare, dupa ce procurorii anticoruptie au descins la vila sa din cartierul Primaverii.

Avocatul lui Diaconescu, Daniel Fenechiu, a subliniat ca singura proba pe care procurorii o au impotriva clientului sau ar fi o inregistrare a emisiunii in care acesta anunta "imagini incendiare" referitoare la primarul din Zarand (Arad), Ion Mot.

In fata sediului DNA, Dan Diaconescu a explicat insa ca ar fi vorba doar despre o emisiune de sase ore, absolut nevinovata, cu dresaje de serpi, si a promis ca o va redifuza in cursul serii.

Realizatorul TV a tinut sa precizeze ca nu exclude posibilitatea sa fie "inchis" si a catalogat actiunea DNA drept o farsa. "Am inteles ca au sapat pe-acolo prin curte, poate o cautau pe Elodia", a spus Diaconescu, inainte sa afle oficial motivele descinderii si sa fie pus sub invinuire.

In dosarul instrumentat de procurorii anticoruptie, Doru Parv este acuzat ca i-ar fi cerut 200.000 de euro primarului comunei Zarand, Ioan Florin Mot, pentru a nu difuza la OTV un material compromitator, in care se facea referire la afacerile acestuia. Parv ar fi solicitat, pentru inceput, o "rata" de 25.000 de euro. Edilul ar fi refuzat si ar fi formulat, in schimb, un denunt la DNA.

Dupa ce, initial, l-au acuzat pe Parv de santaj, procurorii i-au schimbat acestuia incadrarea in trafic de influenta (infractiune pentru care risca o pedeapsa mai usoara) si au extins cercetarile asupra lui Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu, acuzat de santaj si amenintare, informeaza si Jurnalul National. Procurorii DNA l-au pus sub invinuire pe Dan Diaconescu, acesta fiind acuzat de santajarea si amenintarea primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot.

Anterior punerii sub invinuire, procurori DNA, insotiti de forte de ordine, au descins la sediul OTV din Capitala si la locuinta patronului postului tv, Dan Diaconescu, fiind cautate mai multe casete care ar constitui probe in dosarul in care Doru Parv este cercetat pentru trafic de influenta.

La scurt timp, Dan Diaconescu a venit la sediul DNA pentru a fi audiat. El a povestit ca a fost plecat din tara pentru cateva zile, intr-o scurta vacanta, si ca s-a intors imediat ce a aflat despre perchezitiile procurorilor.

Diaconescu a criticat decizia procurorilor de a face o perchezitie la domiciliul sau in timp ce el nu era in tara, acuzandu-i pe anchetatori ca stiau cand a plecat si cand va reveni in tara, el fiind "monitorizat" permanent. Diaconescu a precizat ca a aflat ca anchetatorii cautau mai multe casete, insa nu au ridicat nimic.

Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, care il apara si pe Doru Parv, a declarat pentru Mediafax ca procurorii DNA l-au pus oficial sub invinuire pe Dan Diaconescu, pe care il acuza de santaj si amenintare directa sau indirecta.

Senzational: Dan Diaconescu, in direct la DNA!, aflam si din Adevarul. Patronul OTV, acuzat de santaj, a venit ieri la audieri la volanul unui Rolls Royce, direct din strainatate. Anchetatorii au descins, ieri, la sediul OTV si la vila lui Dan Diaconescu din luxosul cartier bucurestean Primaverii. Diaconescu este acuzat de santaj si de amenintare.

In timp ce procurorii descindeau la locuinta sa, Dan Diaconescu se afla la plaja in strainatate, insa dupa-amiaza s-a intors in tara si a mers la DNA pentru a fi audiat. El a fost interogat, ieri, mai multe ore, iar azi-noapte urma sa fie confruntat cu angajatul sau, Doru Parv, acuzat ca si-ar fi traficat influenta pe langa bossul OTV.

Realizatorul emisiunii "Al saptelea simt" de la OTV, Doru Parv, autointitulat cel mai mare clarvazator din Romania, l-ar fi santajat pe primarul Ioan Florin Mot din comuna Zarand, judetul Arad si l-ar fi amenintat ca va da publicitatii pe postul OTV mai multe materiale compromitatoare la adresa edilului in cazul in care acesta nu i plateste, in schimbul tacerii, 200.000 de euro. Din acesti bani, Parv ar fi primit efectiv 30.000 de euro si 4.200 de lei.

Conform procurorilor, Parv si-ar fi traficat influenta pe langa patronul OTV, astfel incat acesta sa difuzeze pe post materiale negative despre primar. La 19 februarie 2010, Dan Diaconescu a fost audiat in acest dosar, ca urmare a denuntului formulat de primarul aradean impotriva lui Doru Parv. Acesta sustine insa ca primarul Mot s-a imprumutat de la el cu 200.000 de euro si nu i-a mai dat banii inapoi, fapt pentru care l-a contactat in mai multe randuri pentru a-i recupera.

Aseara, clarvazatorul Parv a fost luat cu mandat de aducere de politisti, de la domiciliul sau din Arad, si a fost adus in Bucuresti pentru a fi confruntat cu Dan Diaconescu.

Clarvazatorul Doru Parv era cunoscut atat in Bucuresti, cat si in Arad, el sustinand ca poate "vedea" viitorul oricarei persoane. Tarifele percepute de Parv pentru clarviziunile facute erau cuprinse intre 100 si 250 de lei.

De altfel, numele lui Doru Parv a fost implicat in mai multe scandaluri, el fiind acuzat de mai multi clienti de-ai sai de escrocherii. Doru Parv nu a putut fi contactat in cursul zilei de ieri, asistenta sa transmintand jurnalistilor "Adevarul" ca acesta nu poate fi gasit mai devreme de saptamana viitoare.

Parv a fost pus sub invinuire pentru santaj si trafic de influenta, dupa ce primarul aradean denuntator s-a plans procurorilor ca Parv il preseaza sa-i dea 200.000 de euro, in caz contrar urmand ca la OTV sa fie difuzate mai multe materiale denigratoare la adresa edilului.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Dan Diaconescu DNA, #Dan Diaconescu acuzat, #Dan Diaconescu santaj , #DNA
Comentarii
Poza Iogica
Iogica
rank 5
Cele 1 milion de semnaturi adunate pentru Legea Cojocaru, prin care averile marilor hoti erau vizate, AU UN PRET. JOCUL POLITIC ISI FACE DE CAP. Ce pericol public prezinta Dan Diaconescu si pentru cine ? Paine si scandal, in locul problemelor ardente.